siapa saya

Thursday, 23 October 2014

HARGA ESP MURAH BULAN INI

Yes...promosi ke dua kali tahun ini untuk produk shaklee yang hot nie. Tentu sekali ESP LAH...
Saya lah yang paling excited bila dapat tahu yang promosi bulan october ini adalah ESP..
SO, nasihat saya kepada yang baru mau try sendiri kebagusan esp nie..dan yang sudah cuba tue nak beli lagi..nie lah masanya..sebab harga sangat berbaloi-baloi tau..serius tidak rugi sapa yang beli esp nie...

Kenapa ESP SHAKLEE sangat best????
ESP SHAKLEE adalah produk hot seller dari shaklee...best seller sentiasa on demand...wah..hebatkan...sebabnya, macam-macam khasiat dan kebaikan esp shaklee antaranya..untuk kesihatan optimum..tambah tenaga...kesuburan lelaki...kesuburan wanita...ibu hamil, menyusu dan pantang...DAN SELEPAS PEMBEDAHAN..untuk pelangsingan...kulit cantik dan hilangkan parut..selain itu baik untuk otak cegas dan semesti boleh bantu dalam tambahkan berat badan jugak tau...ada caranya...dan macam-macam lagi....

PROMOSI SEPANJANG OCTOBER INI..
DENGAN PEMBELIAN 6 ESP SHAKLEE ANDA AKAN DAPAT ????
1. PERCUMA 1 TONG ESP SHAKLEE
2. PERCUMA KEAHLIAN RM65 SEUMUR HIDUP
3. BONUS SHAKLEE SEBANYAK LEBIH KURANG
   RM33

NAH..KAN BERBALOI SANGAT KALU ANDA REBUT PELUANG BULAN INI...
SAPA YANG BERMINAT MULAKAN BISNES NIE LAH PELUANGNYA...
SAPA-SAPA YANG MAU BELI 1 ATAU 2 TONG SAHAJA PUN BOLEH..TIDAK ADA MASALAH...

JANGAN SEGAN-SEGAN KONTAK JAK SAYA YA

Ok untuk maklumat lanjut atau ingin membuat order esp shaklee ...

Hubungi saya
Hendrawati ariffin
0165866290
Pengedar sah shaklee pilihan anda
SID : 971466
Fb : Hendrawati Ariffin
Page fb : H&R de nature shop
Email : enedenatureshop.blogspot.com
Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih H&R de nature shop.


Master celebration Aya Chalo...

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera semua
Alhamdulillah..ahad lalu saya telah menghadirkan diri ke majlis Master Celebration kak Aya Chalo sempena meraikan pangkat tertinggi dalam shaklee..untuk pengetahuan..kak aya nie merupakan sahabat kepada suami saya..kerana mereka 1 sekolah dari form 1 lagi di sekolah menengah sains sabah...

Saya membawa family sama-sama menyaksikan bagaimana shaklee meraikan master-master yang telah mencapai rank tertinggi dalam shaklee..apa yang menariknya..shaklee yang tanggung semua kos dalam menjayakan majlis ini..kita akan diraikan seperi pengantin baru..

Majlis seperti memang bagus untuk kita hadirkan diri kerana memberikan kita semangat dan membuatkan kita lebih bersungguh-sungguh dalam menjalankan bisnes shaklee ini...alhamdulillah mama saya jugak setuju dan mendoakan agar saya dapat naik ke pentas seperti master kak Aya Chalo ...
Sepanjang majlis nie jugak..tidak sungi dengan suara anak-anak kita riang gembira...merekalah semangat saya untuk terus maju ke hadapan bersama shaklee..suami saya yang tidak pernah menghalang kemahuan saya malah turut merestui dan menjadi penggalak serta penyokong saya dalam terus berusaha..Dia lah jugak merupakan kaki saya..huhu..sebab..saya nie ada masalah dalam bab-bab pandu kereta..so suamilah harapan saya..terima kasih suamiku Rajis Abidin..
Saya bukan hadir sendiri tetapi turut membawa dua orang anak shaklee saya yang merupakan adik kandung saya dan kakak ipar saya sendiri..saya mendoakan semoga mereka jugak kuat dan tabah dalam melangkah dalam dunia perniagaan shaklee...kami sama-sama belajar dan saling bantu membantu dalam meningkatkan usaha..

Lagi best dapat mendengar amanat dari presidential master kak norita , mami lyna noh, dari mama shaklee kak aya...kami turut dihiburkan dengan nyayian Mr Victor Lim dan persembahan khas dari grop pollux..serta tayangan video dari ireach grop..

Sepanjang majlis kami tersenyum..ketawa..dan paling banyak saya menhalirkan air mata..sebab mendengar kisah duka hidup kak aya..tangisan sedih..dan gembira...kak aya semoga saya pun akak sekuat kakak jugak..

Tapi malangnya..sekali lagi saya tidak ada rezeki untuk bertemu dengan kak norita idris..huhu..sedih sangat...apa pun dapat peluk cium master lyna noh..dapat terasa auranya..huh..hebat..semu insan hebat..semoga saya akan jadi lebih hebat..amin..
Jom layan gambar-gambar sepanjang majlis master celebration kak Aya Chalo.

Dan sebenarnya banyak lagi moment penting yang saya tidak dapat rakamkan..disebabkan oleh cas hp yang sudah habis dan..kamera canon 60D pun tidak bawa..disebabkan pengecas bateri tue tidak jumpa..memang sedih lah jawapnya...







Apa yang saya mau tulis nie...

Assalamualaikum wbt salam sejahtera semua..
Pagi yang indah ini...saya sebenarnya banyak sangat ingin saya kongsikan buat semua...
Sampaikan..mau mulakan di mana.

Sebelum itu kita panjatkan kesyukuran pada Yang Maha Pencipta Kita...Allah swt..syukur kerana..kita terus-terusan mendapat nikmat dari Allah..

Saya sebenarnya..mau kongsikan mengenai produk shaklee yang saya gunakan sekarang...
Mau cerita pasal kemeriahan master celebration kak aya chalo Ahad lalu..
Dan...dan...dan....

Amboi..nanti kita sambung ya
Apa yang penting..saya remind sekali lagi bulan ini promosi ESP DAN MEALSHAKE MASIH BERJALAN....DAN AKAN TAMAT PADA 31 HB OCTOBER INI BERSAMAAN HARI JUMAAT..

SESIAPA YANG BERMINAT BOLEHLAH HUBUNGI SAYA DI TALIAN 016-5966290

HENDRAWATI

Friday, 17 October 2014

APA ITU KRISIS PEMULIHAN?

KRISIS PEMULIHAN??? APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN KRISIS PEMULIHAN..

Assalamualaiukum wbt & salam sejahtera semua..Entry kali nie saya mahu kongsikan mengenai krisis pemulihan..Penting untuk kita tahu kenapa ada proses untuk krisis pemulihan nie..

Jika anda adalah seorang pengguna atau pengamal suplement dan vitamin krisis pemulihan ini akan timbul bukan..ada sesetengah tidak serius dan ada sesetengah orang timbul masalah-maslah ini sehingga mereka ingat itu adalah penyakit..tetapi sebenarnya bukan.

baiklah saya akan cuba sampaikan dengan gaya bahasa mudah dan senang untuk difahami..ok..
Sesetengah orang akan melalui jangjamasa penyesuain apabila mula mengambil supplemen dietary. Adakalanya simptom-simpton ini seperti penyakit, tetapi sebenarnya adalah tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan oleh tabiat makan kita. Jadi janganlah terus panik ya kalu anda mengalaminya. Ini kerana, apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oelh suplement, krisi pemulihan akan terjadi.

Untuk pengetahuan semua sewaktu jangkamasa penyesuain ini berlaku, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui oleh tubuh dahulu akan timbul kembali....Ha..masih ingat cerita hot lagi sensasi yang lalu ???(rahim bengkak disebabkan makan suplement shaklee)...konsumer itu baru jak makan shaklee dan mengalami krisis pemulihan ..ini jugak salah satu keadaan krisis pemulihan..ok..kita tutup cerita tadi...sambung balik yang tadi ya..Krisis pemulihan ini biasanya akan terjadi untuk beberapa hari. Walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lama untuk pulih...Aik jangan pula kamu tahu pasal nie terus tidak mau makan vitamin shaklee pulak..hehe..insya Allah kalu kita makan dengan cara yang betul kita kita akan perolehi tahap kesihatan yang optimum..Insya Allah Amin..

Kenapa?kenapa?kenapa keadaan ini berlaku?
Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun didalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama...sisa-sia, makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Maka dengan pengambilan suplement dietary akan membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Perlu kita ingat sepanjang waktu detokssifikasi ini, ada kemungkinan mengalami tanda-tanda seperti berikut:
1. PENING 
2. KELESUAN 
3. SAKIT KEPALA
4. KETIDAKHADAMAN ( PERUT KEMBUNG, LAPAR)
5. CIRIT-BIRIT
6. KAHAK BERLEBIHAN
7. KENCING YANG KERUH
8.TUBUH BERASA HANGAT
9.BERPELUH 
...DAN LAIN-LAIN.... 

KETIDAKHADAMAN

PENING

KELESUAN

MENGANTUK
URINE ( KENCING ) MENJADI KERUH


SIMPTOM-SIMPTOM INI BERBEZA ANTARA INDIVIDU DAN AKAN BERLALU 1 HINGGA 2 MINGGU.

TIP-TIP SEPANJANG PROSE PEMULIHAN INI
ADALAH SEPERTI BERIKUT:
1. MINUMLAH BANYAK AIR BERSIH
2. REHAT SECUKUPNYA
3. MAKANLAH LEBIH SAYUR-SAYURAN &  
   BUAH-BUAHAN

INGATLAH, SELAGI KITA MEMAHAMI INI SEMUA ADLAH SIMPTOM PEMULIHAN, KITA AKAN LEBIH MUDAH MELALUI FASA INI..DAN SETERUSNYA AKAN MENIKMATI TAHAP KESIHATAN YANG LEBIH BAIK...
SEBAGAI PENGGUNA MAKAN DENGAN NIAT UNTUK KESIHATAN SEMOGA ALLAH MEMBERI NIKMAT REZEKI DENGAN MEMBERIKAN KESIHATAN YANG OPTIMA BUAT KITA SEMUA

TERUSKAN DENGAN PENGAMBILAN VITAMIN DAN SUPLEMENT ANDA...DAN IKUTI CARA MAKAN YANG BETUL SEPERTI YANG TELAH PENGEDAR SAH SHAKLEE SARANKAN....

ok baiklah sampai di sini dahulu...nanti saya akan terangkan pula proses pemulihan yang di lalui dari DALAMAN & LUARAN...

JUMPA LAGI ,,,BYE...

WASSALAM

WITH LOVE
HENDRAWATI  

Tuesday, 14 October 2014

TESTIMONI MEALSHAKE SENDIRI Pengalaman anak-anak saya dengan Mealshake

Pengalaman anak-anak saya dengan Mealshake

Assalamualaikum wbt salam sejahtera dan salam ceria semua
alhamdulillah kali nie dapat lagi kita berjumpa dalam blog ini..baiklah, hari ini saya dengan berbesar hati ingin berkongsi pengalaman saya selama memberikan mealshake  buat anak-anak tersayang saya.


nie gambar ummie tengah dukung baby farhan..dan kakak fatihah

seronoknya fatihah dan farisya bermain titisan air hujan

haha..muka bulat-bulat nie ..adik farisya...


kisahnya bermula macam nie..cewah..saya mula kenal mealshake dan beli meashakle nie sendiri adalah setelah saya sudah menjadi ahli...macam mana saya jadi ahli  boleh baca di sini
ok kita sambung ya, kebetulan masa tue saya join shaklee promosi bulanan adalah mealshake...
jadi saya pun cubalah mealshake nie..sebab saya tengok bagus nie beri pada anak-anak lebih-lebih lagi anak pertama saya Nur Fatihah kerap demam ..

Akhirnya saya pun belilah jugak untuk anak-anak...dengan semangat dan rasa tidak sabar mencuba..mau tahu apa rasanya? bentuknya ? warnanya?...dan tidak mengecewakan saya dan anak-anak pun sanngggaaatttt suka...sampaikan balik-balik pula mau minta di bancuhkan..alahai anakku..sayang..

Saya konsisten berikan anak-anak saya minum mealshake..untuk si kakak semenjak 3 tahun saya berikan dia 1 kali sehari..cukup satu sudu.tapi..balik-balik pula durang minta buat...kadang si kakak nie diam-diam masuk dapur bancuh sendiri...
manakala adiknya pula masa tue masih breastfeeding dan sampi sekarang Alhamdulillah still mau susu badan...sebab anak ke- 3 pun still susu badan tue yang di makin gembira join adik babynya ( farhan) sama-sama menyusu...kadang tue minum susu serentak adik farisya dan farhan...layan jak...

aik,,cerita dah ke laut pula ,,,hehe,,saya kalu pasal penyusuan ibu memang excited sangat..nanti entry akan datang kita cerata pasal penyusuan pula ya..ok, kita sambung pula cerita si kakak..di jadikan cerita kakak susu badan sampai 6 blkan jak itu pun mix dengan FM..so kakak nie boleh dikatakan every months mesti akan sakit sampi pegi klinik sedut kahak..anak saya yang pertama nie memang sering sakit batuk, deman berhingus,,,sampaikan mama saya pun hairan dan cakap  " aik, mak bapa kerja hospital dan klinik pun anak sering sakit?"  nie antara pertanyaan mama saya ..

saya tahu apa puncanya ....sebab kakak bukan susu ibu sepenuhnya dan mix minum FM ( formula milk ) ...memang kesian tengok si kakak di bawa ke klinik dan disedut kahak melalui hidungnya...dan kerap bagi nebulizer (selalu orang ada asma guna kalu sesak napas) tujuan buat pada anak untuk cairkan kahak.
dan satu lagi masalahnya,,baby masa tue kerap sembelit...jalan penyelesaiannya pada masa itu rajin beri makan buah untuk pelawasan dan jaga makan minum.


MELSHAKE

akhirnya pada usianya sudah tiga tahun dan saya sudah kenal Mealshake...masalah yang anak saya hadapi seperti di atas.. Alhamdulillah dapat di atasi..yang paling ketara saya nampak perubahannya adalah..anak-anak saya jarang sakit dan setakat ini sehingga ke saat ini ada baru 2 kali ke klinik
dan kakak pula baru sekali...setakat deman-deman biasa itu tidak lah sampai di berikan antibiotik...dahulu pasti kami berikan antibiotik ..huhu..sedih kalau di kenang

Alhamdulillah saya amat bersyukur dapat mengetahui pasal shaklee nie..lebih- lebih lagi ada suplement yang selamat buat anak-anak kita..ibu-ibu di luar sana yang sedang membaca perkongsian saya ini,,,pertimbangkanlah ...untuk berikan makanan yang terbaik buat anak-anak kita...kerana merekalah pewaris kita masa hadapan...kita ingin melihat generasi yang sihat pintar dan cerdas dan yang paling penting kita DOAKAN ANAK-ANAK KITA MENJADI ANAK-ANAK SOLEH DAN SOLEHAH...





secara jujurnya saya amat syorkan ibu-ibu untuk memberikan mealshake ini dalam diet harian anak- anak kita...dan yang bagusnya bukan sahaja untuk bayi dari usia 1 tahun ke atas malah orang dewasa dan warga emas jugak pun boleh minum jugak tau...berbaloi-baloi untuk dimiliki ..,,lebih-lebih lagi bulan nie kan ada promosi mealshake,,,,

PROMOSI MEALSHAKE SEPTEMBER SEHINGGA OCTOBER 2014!!!!!!

kepada anda yang berminat untuk dapatkan mealshake hari ini
bolehlah hubungi saya

hendrawati ariffin
0165866290
sid pilihan anda


boleh baca di sini kebaikan mealshake
dan jugak di sini untuk anak pintar

ok sampai sini dulu ya
nanti kita sambung lagi

love dari,
ummie fatihah, farisya dan farhan