siapa saya

Wednesday, 23 July 2014

Phytocol-ST untuk " kaki " makan..jom persiapan Di Hari Raya...

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera semua
hi apa khabar? Baca dari tajuk jak nie sudah tau ..memang ramai yang "kaki" makan..betul kah tidak....??
Ha..kan tersenyum..betullah tue ..Lebih-lebih lagi kita nie dalam bumi Malaysia yang kaya dengan pelbagai jenis juadah..Apa tidaknya Malaysiakan ada pelbagai bangsa dan keturunan " masyarakat majmuk".
Macam -macam jenis makanan ada..Sebut sahaja apa yang mau diinginkan daripada nasi lemak, nasi kerabu, roti canao teh tarik dan sebagainya pasti akan tersedia..Kalu makan tengahhari lagilah, pelbagai jenis makanan nampak terhidang tinggal sendiri pilih nak makan apa dan tengok duit poket cukupkah tidak..hihi.


Selagi tidak tidur selagi itulah kita akan makan! Betapa mewah dan bertuahnya tinggal di Malaysia! Memang hapenning dengan macam-macam juadah kan..Ditambah dengan restoren yang menyediakan perkhidmatan Restosan 24JAM!!!..FENOMENA ini merangsang "kaki" makan untuk mencuba pelbagai makan yang disediakan..
Betapa untungnya kita bukan??...TETAPI di sebalik kelebihan ini pasti ada bahayanya..Pernahkah kita sedar berapa banyaknya kolestrol dan lemak yang tertimbun dalam badan kita ini????


Makan memang sedap namun kena ingat apa kesan sampingan apabila terlebih makan...Mesti ada yang tidak sanggup untuk meninggalkan makanan kegemaran masing-masing lebih-lebih lagi bagi mereka yang memang "kaki" makan...dan itu adalah mustihal!! kecuali bagi mereka yang bertekat untuk diet..

Buat individu sihat, Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan pengambilan kolestrol tidak melebihi 300mg sehari. Manakala, bagi mereka yang mengidap penyakit jantung pengambilan kolestrol pula tidak melebihi 200mg sehari.

 Tahukah di Malaysia rata-rata masyarakat kita tidak menyedari akan pengambilan kolestrol setiap hari dan ia adalah sebanyak TIGA kali ganda dari yang sepatutnya. Dan inilah yang "menjadi lauan untuk mereka mendapat pelbagai penyakit..seperti SERANGAN JANTUNG sebanyak 15.6 peratus, ANGIN AHMAR sehingga 11 peratus dan penyakit lain seperti penyakit hati berlemak dan pelbagai masalah ketidakseimbangan horman yang setusnya akan menjejaskan FUNGSI SEKSUAL!!!




2000 G FITOSTEROL SEHARI 
Ha....Berita baik buat pencinta makanan, Shaklee baru baru ini telah melancarkan satu suplemen PHYTOCOL-ST yang cukup istimewa. Ia adalah rumusan mantap beberapa jenis fitosterol fungsi utama untuk mengawal kolestrol dalam tubuh.

" Menurut Dr. Bruce dagg, Timbalan Presiden dan Ketua Pegawai Sains Shaklee Coorporation, Fitosterol di rujuk sebagai sterol dan sterol wujud cesara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, biji-bijian, legume, bijiran dan minyak sayur.

Menurut kajian oleh The European Foods Safety Authority ( EFSA) sterol tumbuhan ini mampu menurunkan kolestrol dalam darah dan mengurangkan risiko penyakit jantung koronori. serta baik untuk fungsi normal bagi membran sel kita.

kenapa fitosterol ini unik kerana hampir menyamai struktur kolestrol..makan dengan ini kolestrol akan bersaing dengan fitosterol untuk tapak penyerapan dalma sistem penghadaman.. 



." hasilnya penyerapam kolestrol dihalang  dan ia akan singkir keluar bersama-sama fitosterol". Ini bermaksud bila kita ambil jumlah fitosterol yang tinggi semakin kuranglah kolestrol yang akan diserap tubuh dan semakin tinggi peluang menurunkan paras koletrol LDL(kolestrol tak baik).

TAHUKAH ANDA 2000 MG FITOSTEROL BERSAMAAN 200 BATANG LOBAK MERAK SEHARI !!!!

Intitusi Kesihatan Kebangsaan Amerika mengesyorkan pengambilan 2000 MG fitosterol dalam sehari bagi menurunkan paras kolestrol secara semulajadi ini bermaksud bersamaan 200 batang lobak sehari..70 keping roti gandum sehari, 425 biji tomato setiap hari???
sanggup dan mampukah kita makan banyak nie??? tentunya jumlah yang amat besar dan sukar untuk kita melakukannya bukan..agaknya arnab boleh kot..hihi saya pun tak sanggup...susah-susah kita telan Pytocol- St kannn... 



Dan saya jamin kepada anda tidak rugi amalkan Phytocol-st nie sebelum menikmati sebarang juadah..kan kita dah nak raya nie..jom buat perisau sebelum meghadiri rumah terbuka...

badan sihat..kita sihat..makn pula berpada-pada ya..dan saya suka ingatkan jugak ..pengguna tidak perlu risau keselamatan produk nie kerana ia telah melalui lebih 80 kajian klinikal dan penerbitan sainstifik bagi melaporkan tentang keberkesanan produk ini..
( DR. BRUCE DAGGY)

testimoni 
 

                             
 dengan amalkan Phytocol-ST sebelum menjamah makanan kegemaran...beliau makan 2 biji dan boleh menikmati makanan seperti biasa..Akhirnya kolestrol beliau berkurang dan bacaan menjadi normal

Bagi yang rasa-rasa memang layak dapatkan produk hebat nie..hah jangan tunggu lagi lepas baca nie bolehlah buat tempahan anda secara online untuk buat pembelian sendiri atau boleh hubungi saya..


 
 UNTUK MENDAPATKAN HARGA AHLI SILA HUBUNGI SAYA DENGAN MENJADI AHLI SHAKLEE

HENDRAWATI ARIFFIN
NO HP 016-5866290
EMAIL= ndunk407@gmail.com
 FB = Hendrawati Ariffin
Fan Page = H&R de nature shop 

Ikhlas dari,
mama ndunk 

tq kerana sudi singgah dan baca perkongsian daripada saya,
saya akan berusaha untuk lebih banyk menyampaikan tips sihat dan cantik buat anda seisi keluarga

Tuesday, 22 July 2014

SAYA PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA YANG DIPERCAYAI = COD LAHAD DATU DAN KOTA KINABALU SERTA SELURUH MALAYSIA

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera...Alhamdulillah hari ini kita bertemu lagi.. 
22hb Julai 2014 dan bersamaan dengan 24 ramadhan. Syukur masih dapat berpuasa dan sama-sama kita berdoa dapat dipertemukan dengan malam Qadar yang penuh kemuliaan ini..InsyaAllah..Amin



baiklah, enrty saya pagi nie adalah ..." Saya Pengedar Sah Shaklee Anda "
syukur sekarang genap 1 tahun 2 bulan saya merupakan salah satu SID di Malaysia ini..
Dan tahun ini jugak saya mula melibatkan diri secara serius untuk menjadikan SHAKLEE sebagai salah satu sumber rezeki kami sekeluarga...Alhamdulillah syukur dengan nikmat yang Allah beri pada saya..

Saya adalah sid yang berada di bawah susul galur insan yang hebat-hebat semuanya..mereka cekal dan berani dalam membuat perubahan hidup..dan mereka menjadi inspirasi saya..dan insya Allah jugak saya akan berjaya seperti mereka.

buat sahabat-sahabat saya yang berada di Lahad Datu dan Kota Kinabalu..bolehlah menghubungi saya untuk COD produk shaklee buat anda..Insya Allah setiap kastemer saya akan pandu sebaiknya dan memberikan konsultasi yang ekslusif buat kamu semua. Saya akan sentiasa kongsikan cara makan yang berkesan dan tips sihat dan cantik.semoga sama-sama kita meningkatkan kesihatan diri dan keluarga..

Pada pendapat saya secara personal mengenai produk shaklee nie lebih-lebih lagi vitamin & suplement shaklee memang berkesan...secara jujur saya berikan komen peribadi..jadi memang berbaloilah kiranya anda cuba dulu produk shaklee nie bagaimana kesannya terhadap anda pula.




Jadi bagi anda yang ingin membeli produk shaklee ini bolehlah menghubungi saya=

hendrawati = sid 971466
no hp = 016-5866290
email = ndunk407@gmail.com
Fan Page = H&R de nature shop



Monday, 21 July 2014

Majalah pa&ma

Assalamualaikum..wbt ..hi semua pembaca yg di sayangi..petang nie nak cerita pasal bahan bacaan yang saya tidak pernah miss untuk beli..mesti mama, dan ibu2 pun suka majalah nie kan..

 tengok muka baby nie sweet jak..
 
comelkan majalah nie...











nak tau beli dengan sapa ..beli dgn uncle cina hihi..uncle john.nama uncle tu...uols nak tau sejak bila saya beli...sejak keluaran pama jun 2009 hinggi kini..jun 2014..maksudnya, sudah 5 tahun..wah..cepatnya masa berlalu.time tue saya abeli..belum kawin pun..tp memang teruja.dan rasa cute jak majalah pa&ma nie kan..tulah pasal ..selain tue banyk info kita boleh dpt dr majalah keibubapaan nie..dr lahir sehingga tadika..info kesihatan..semua..ada..i like!!!!..wah..kalu macam tue berapa buah buku dah..tapiiiii..hihi..ada yang belum.di baca lagi..mksd saya buka tidak buka majalah tue langsung...tengok gambar jak..kiki...majalah pa&ma memang cute kan......nanti saya letak gambar dalam entry yang lain ya..nie gmbr majalah yg tengah saya baca...

dalam majalah nie best sebab ada perkongsian mengenai mama hanil, baby baru lahir, kanak-kanak sehingga yang berkaitan rumah tangga dan banyak iklan-iklan yang best tau...terutama mengenai parenting dan breastfeeding.. dan pernah keluaran ntah keberapa ada cerita pasal suplement shaklee untuk ibu menyusu dan hamil.....
love this magizine

wassalam..bye

ikhlas dari
mama ndunk

SAYA DAN SHAKLEE

Assalamualaikum wbt &salam sejahtera.alhamdulillah syukur Allah masih berikan kita hidup dan
masih sempat bernafas di bumi Malaysia ini mari panjatkan kesyukuran kita Pada Yang Maha Pencipta dan Maha Agung...

 berikan senyuman kita seikhlasnya..kerana senyuman jgk murahkan rezeki...betapa Allah begitu banyak memberikan nikmat kepada kita..semoga kita tidak lali dan lari dari sentiasa bersyukur pada Allah SWT.


Baiklah pagi nie..hati saya terdetik untuk kongsikan dengan anda satu entry seperti tertulis di atas..."Saya Dan Shaklee".

Sebenarnya saya mengetahui shaklee dari buku Pa&Ma..sebab saya adalah pembaca tegar majalah ini..tp x ingat keluaran ke berapa..yang penting berkaitan suplement untuk ibu menyusu..masa tue saya belum melahirkan lagi...kemudian, saya dapat tahu shaklee info dari online..dari blog-blog dan seterusnya FB..

 Masa tue anak pertama sudah ada tapi belum cecah setahun pun..dan sudah berhenti BF sejak anak saya  s berusia 6 bulan lagi..masa tu saya mengandungkan anak ke dua..automatik dia tidak mahu menyusu.dan ditambah lagi saya pernah berkursus selama semnggu dan selama tue berpisah susu badan...lagipun saya tak buat stok susu lagi...sedih jgklah...ok tue cerita lama yang akan saya jadikan pengajaran...memang ilmu penyusuan masih cetek..

sehinggalah mengandungkan anak kedua..saya mula melihat iklan-iklan shaklee..tp masa itu saya belum lagi mahu cuba suplement shaklee nie..tapi memang gatal tangan jugak cari info-info pasal produk shaklee nie..masa mengandung anak pertama saya makan ubat dari klinik dan suplement produk lain jak.dan obimin..anak kedua..saya tak  makan ubat klinik just beli obimin...dengan suplement dari produk lain..sehingga lah saya melahirkan anak kedua...alhamdulillah..kesedaran untuk buat stok susu tue sudah ada..masa pantang ada buat stok susu sikit-sikit pam susu pun sdh start beli..dan guna...masa anak pertama memang tidak beli pam susu pun..hanya marmet.time sudah start kerja saya masih teruskan menyusu anak dan pam ditempat kerja mahupun di rumah..alhamdulillah rezeki anak ke dua Nur Farisya..dia dapat susu badan..sehingga satu masa, susu badan saya merundum..dan bekalan mulai kurang.. gelabah jgk..mulalah start mix dengan susu formula...dan sejak tue mulalah gelabah mencari info bagaimana nak banyakkan susu badan semula...mencari tips-tips dalam penyusuan
Apa yang mengagumkan saya..rata-rata ibu-ibu diluar sana akan suggest  suplement  bukan suplement yang ada di pasaran luar sana..tapi suplement yang Best dan Eksklusif Dari SHAKLEE...buka blog nie sarankan ambik set penyusuan shaklee..bukak blog lain lagi pun sama ambik set penyusuan shaklee....Wah!!! HEBAT KAH SUPLEMENT SET PENYUSUAN SHAKLEE NIE...dan sahabat saya sendiri..mengesyorkan suplement shaklee untuk penyusuan..sebab dia jgk ambik set oantang shaklee di ikuti set penyusuan...mmg dia nampak goges..nmpk sihat dan semestinya stok susunya sangat meriah...memang saya terujalah..di buatnya...Akhirnya..saya buat keputusan untuk try shaklee..saya start dengan membeli trial pack set penyusuan shaklee...

#vitalea#b kompleks#vita c plus dan Alfalfa...

nie lah basic set penyusuan shaklee

 dan alhamdulillah..percubaan saya tidak sia-sia sebab bukan untuk banyakkan penghasilan susu sahaja malah saya dapat rasakan perbezaan selepas makan suplement shaklee nie.  Badan lebih cergas dan bertenaga...alhamdulillah...ditambah dengan aktiviti mengepam yang konsisten..dan buat power pumping...so susu badan mula meriah semula..syukur...kuncinya.bila badan sihat , bertenaga dan mood baik jak..so turut mempengaruhi penghasilan susu badan kita...

Walaupun saya belum menjadi ahli pada masa itu tapi saya sudah menjadi pembeli shaklee. Saya start sharing dengan kawan-kawan sekerja dan kawan-kawan rapat saya..serta family dengan keberkesanan shaklee. Walaupun tidak secara rancak..buat ibu-ibu dan sesiapa sahaja di luar saya sangat syorkan ambik suplemnt shaklee nie..bukan sebab saya adalah seorng pengedar sah shaklee tapi saya ajak kamu semua sama-sama merasakan kelebihan shaklee ini...sebabnya memang berkesan selamat dan semulajadi...
saya tidak rugi kongsikan pada anda semua dan saya jugak tidak rugi kalu anda semua masih tidak mau cuba sendiri produk shaklee ini.
 Alhamdulillah saya memang sangat berpuas hati
Jadi di sinilah bermulanya saya dengan shaklee sehingga sekarang...dan untuk pengetahuan pembaca saya terus membeli suplement ini masa mengandungkan anak ke tiga...saya beli set hamil shaklee..harga bukan jadi ukuran tetapi khasiat dan keberkesanannya menjadikan ia istimewa untuk saya beli...
sehingga kini..dan selamanya..memang SHAKLEE SUPLEMENT PILIHAN SAYA..
nie lah antara produk nutrisi shaklee
SEHINGGALAH PADA 17 JUN 2013 TARIKH BERMULANYA SAYA SEBAGAI AHLI UNTUK DAN BELI UNTUK DIRI SENDIRI SETERUSNYA SAYA BERCADANG UNTUK MENJADIKAN SHAKLEE SEBAGAI PERNIAGAAN SAYA KINI..
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA COD LAHAD DATU DAN KOTA KINABALU SERTA SELURUH MALAYSIA..DAN LUAR NEGARA


berminat dengan produk shakle dan perniagaan shaklee??
hubungi saya
016-5866290
ndunk407@gmail.com

Ikhlas dari saya,
Mama ndunk

Sunday, 13 July 2014

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

JADI AHLI SHAKLEE??


Hari ni saya nak share dengan anda tentang Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee...kalu kamu mau tahu sebelum jadi member saya memang pembeli produk shaklee dan beli online dari fb.

boleh baca entry sebelum ini bagaimana saya boleh join member shaklee .
sejak 2011 saya sudah consume suplement shaklee,  sejak anak kedua atas niat untuk banyakkan susu badan dari set penyusuan shaklee  berterusan lah kepada set hamil / pregnancy set shaklee semasa mengandungkan anak ketiga dan setelah melahirkan saya tetap mengamalkan suplement shaklee iaitu set berpantang shaklee dalam masa yang sama saya turut menggunakan set bersalin Amway.



sekarang apa yang hendak saya kongsikan lagi kali ini adalah...kenapa anda perlu menjadi ahli shaklee...lebih-lebih lagi join dalam grop kami..









KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE :

1) CASH REBATE/BONUS DIMASUKKAN TERUS KE DALAM AKAUN AHLI

Saya cukup suka mengingatkan mana-mana pengguna tegar Shaklee supaya mendaftar menjadi ahli. Sebabnya pasal CASH REBATE/BONUS ni lah.
CASH REBATE ni sama konsep dgn Jusco Card, Bonus Link, etc.. Bila beli certain amount, korang dapat diskaun dan rebate balik kan? SAMA la SHAKLEE ni..

* Jika kita serius mahu bisnes Shaklee, ada banyak lagi BENEFIT yg akan dapat mengikut pangkat-pangkat kita nnt.

*dijadikan cerita di cini saya pemberi produk shaklee dari 2011...2013 jun baru saya join member belian pertama saya untuk kegunaan saya, family dan anak-anak..

bonus pertama saya adalah rm 26.00
ok lah kan,,sebab 2 kan makan sendiri bukan buat bisnes pun...
namun, bulan seterusnya saya share kebaikan shaklee dengan sahabat handai mereka pun order dari saya ..bonus makin meningkat sehingga kini...
best sangat-sangat...alhamdulillah


2) MEMBERSHIP SEPANJANG HIDUP ! 


 yuran kahlian hanya RM75( Semenanjung)/ RM85 ( Sabah Sarawak ) daftar online
..Keahlian tak perlu renew tiap2 tahun,  


'Tapi kalu anda  bayar rm65 pun boleh sebab  saya daftarkan  anda di branch shaklee berdekatan




3) COACHING ONLINE & OFFLINE

 

Jika anda serius mahu berbisnes, anda akan dijemput masuk group2 eksklusif kami di FB, malah dpt konsultansi, coaching on9 dan off9 juga! Sebab itulah amat penting untuk anda mendaftar dengan orang yang betul-betul berkredibiliti dan berada dalam kumpulan sokongan yang betul. Maklumlah kebiasaannya ahli Shaklee yang asalnya nak makan sendiri biasanya end up akan jadi pengedar Shaklee jugak disebabkan terlalu banyak benefit yang mereka boleh dapatkan dengan Shaklee. Sebab ini jugalah pemilihan kumpulan yang berkualiti amat penting sebelum jadi ahli Shaklee. Bukan main pilih2 jak.

( Macam saya, dulu mana lah pandai buat blog nie bagai..tapi dalam hati nak sangat ada blog sendiri ..skrg hehe.. boleh la sikit-sikit ilmu blog ni..dan still learning... semua di ajar dalam kumpulan kami..alhamdulillah.. sambil menyusu anak tengah malam pun boleh attend meeting online, semua terpulang kita mau buat atau tidak.peluang sudah ada..)

yang bestnya grop kami di bawah group leader-leader yang hebat..under grop jutawan shaklee ( master cery ) dan salah satu family Ireach( under master lyna noh & master zainul yang memang hebat)
master hadhatina
mama mama Nurul Chrysalismak rama-rama
mami atie yc mami shaklee super star

4) SISTEM SHOPPING ONLINE


Pembelian produk Shaklee akan sangat mudah , jika nak order barang, semua di hujung jari shj di www.shaklee.com
kalu ingin membeli di branch @HQ pun boleh sangat-sangat...
dan baru-baru ini ada sistem baru diperkenalkan ( eCELL )



5) PENGHANTARAN DIURUSKAN PIHAK SHAKLEE


 Itu yang best berniaga dengan Shaklee ni! Especially suri rumah yang tidak bekerja, tak tau drive pun xpa sbb tak payah pergi ke pejabat pos pun! Online shj dari rumah. Belikan barang secara online, dan masukkan address penerima, Shaklee pos terus kepada customer kita! So tidak lah perlu terkejar2 nak ke pejabat, dengan nak angkut anak lagi, dengan nak ambil anak kat sekolah lagi.Ada juga pengedar Shaklee ni duduk luar negara, tapi sales dia semua kat Malaysia tau!
hebat bukan


6) AMAT MENITIKBERATKAN KEROHANIAN

 Yang nie paling saya sangat-sangat bersyukur dalam grop kami kerohanian nielah kunci kita berjaya bukan sahaja di dunia malah di akhirat insyaallah..
berkat rezeki yang halal dan diberkati Allah.

Banyak tips untuk jadi insan yang hebat
RCA
MASTERCHECKLIST
AMALAN ROHANI YANG WAJIB DAN SUNAT





7) TAK PERLU MODAL JIKA NAK BERNIAGA!


Jika nak jana pendapatan dari rumah ya, xperlu modal pun! Kerana apa? kerana customer dah bayar anda dulu! Barulah anda terus je online dan terus orderkan terus untuk customer anda. 


Apa yang anda perlu buat hanyalah marketing sahaja. Buatlah juga Fanpage kat facebook...Iklankan, kastemer bayar kita order 


best bukan??,,,TAPI,,,


TAWARAN coaching dan marketing ini mungkin anda TIDAK DIPEROLEHI jika mendaftar dengan orang lain. Jangan tak tahu ada je yang inbox minta guide cara makan, cara pengambilan produk sedangkan mereka sudah menjadi ahli di bawah insan lain..

So, macam mana? jom jadi ahli Shaklee bawah group besar  kami!


BERSAMA-SAMA KITA MENGGAMPAI IMPIAN DALAM SHAKLEE





PENUH KASIH DAN SAYANG
DARI SAYA  
016-5866290

Friday, 11 July 2014

langkah demi langkah customer user guide untuk Esell

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Baru-baru ini Shaklee Product Malaysia telah melancarkan satu shopping tools yang dinamakan eSell Shaklee untuk memudahkan proses pembelian produk shaklee. Di dalam entry ini, saya akan kongsikan Customer User Guide iaitu cara menggunakan shopping cart shaklee eSell yang begitu mudah dan mesra pelanggan.




Sekiranya anda, klik button pesanan di blog/facebook/instagram Shaklee Independent Distributor atau dikenali sebagai ejen Shaklee, tidak kiralah ejen Shaklee tulis sebagai "Order Now", "Beli Sekarang", "Tempahan" dan apa-apa button yang membawa anda ke skrin seperti di bawah, anda sebenarnya "sedang" berada di dalam sistem shopping cart eSell shaklee.

Paparan pertama di dalam tools Cart eSell Shaklee




Cara membuat tempahan melalui tools eSell Shaklee.
(Anda boleh memilih bahasa yang anda mahukan - English, Bahasa Malaysia, Chinese)

Langkah 1:
Apabila paparan seperti di atas muncul, klik "Agree" kemudian "Next".

Langkah 2: 
Setelah menekan "Next" paparan seperti di bawah akan muncul. Paparan ini menunjukkan produk yang dicadangkan di dalam Entry (blog) ataupun di dalam Iklan (facebook/intagram/dll) yang anda baca sebentar tadi.

Anda boleh memilih kesemua produk yang dicadangkan atau memilih mana-mana produk mengikut budget anda. Anda bebas untuk menanda/batalkan tanda atau menambah serta mengurangkan kuantiti produk.

Harga dan jumlah harga akan terus dipaparkan mengikut pilihan anda.

Klik "Checkout" apabila anda sudah menetapkan tempahan anda.

Panduan Pelanggan untuk Shaklee eSell
Paparan kedua eSell Shaklee

Langkah 3:
Isikan SEMUA ruangan yang dikehendaki seperti di dalam paparan "Customer Data" di bawah.

Pastikan kesemua maklumat yang diberikan tepat terutama bahagian Shipping Address untuk memastikan tempahan anda sampai ke alamat yang betul.

Elakkan menggunakan alamat P.O.Box, W.D.T melainkan ianya alamat sekolah atau pejabat kerajaan (situasi ni selalu berlaku di Sabah dan Sarawak), pihak courier tidak akan menghantar ke alamat tersebut. Jadi, untuk mengurangkan masalah, pastikan alamat yang diberikan adalah alamat pejabat atau alamat rumah jika rumah sentiasa ada orang.

Setelah mengisi dengan lengkap dan betul, klik "Continue" untuk paparan berikutnya.

Panduan Pelanggan untuk Shaklee eSell
Paparan ketiga eSell Shaklee: isikan SEMUA ruang yang disediakan


Langkah 4:
Selesai mengisi maklumat peribadi, anda akan dibawa ke paparan berikutnya iaitu Paparan Pengesahan Tempahan.

Jika semua maklumat tepat - produk yang ditempah, kuantiti, harga, jumlah harga dan alamat penghantaran, sila klik "Proceed for Payment" untuk membuat pembayaran.

"Freight Charges" adalah "Kos Penghantaran" atau postage yang dikenakan.

Sebagai makluman, kos penghantaran adalah pada kadar tetap.

Bagi alamat Semenanjung, kos penghantaran adalah RM10.00 bagi setiap tempahan, manakala tempahan bernilai RM800.00 ke atas, kos penghantaran adalah PERCUMA. Penghantaran mengambil masa 4-5 hari. (Selalunya 2 hari dah sampai).

Bagi alamat Sabah atau Sarawak, kos penghantaran adalah RM20.00 bagi setiap tempahan, manakala tempahan bernilai RM1000.00 ke atas, kos penghantaran adalah PERCUMA. Penghantaran mengambil masa 7-10 hari. (Selalunya 3-4 hari dah sampai).

Mana-mana tempahan yang terdiri daripada Vivix (walaupun sebotol), samada ke Semenanjung atau Sabah Sarawak, kos penghantaran adalah PERCUMA.

Customer User Guide Shaklee eSell
Paparan keempat: pengesahan tempahan
Langkah 5:
Berikutnya adalah  paparan Pembayaran.

Anda boleh membuat pembayaran menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT.

Jika anda menggunakan Kad Debit, pastikan anda sudah mengaktifkan "online purchase limit" di ATM ataupun hubungi khidmat pelanggan bank anda.

Isikan maklumat yang diperlukan seperti:-
  1. Ruangan "Credit Card/Debit Card" - Pilih jenis kad: Visa atau MasterCard
  2. Ruangan "Card Holder Name" -  Isi Nama pemegang kad
  3. Ruangan "Credit Card/Debit Card Number" -  Isi nombor Kad Kredit/Debit, selalunya sebanyak 16 digit yang tertulis di hadapan kad anda
  4. Ruangan "Expiry Date" -Tamat tempoh kad anda (bulan/tahun) seperti tertera di hadapan kad.
  5. Ruangan "Security Code" - 3 digit nombor yang berada di belakang kad anda.
Klik "Confirm Payment" untuk membuat pembayaran.

Customer User Guide Shaklee eSell
Paparan kelima: Pembayaran

Selepas anda klik "Confirm Payment", paparan "Contacting Issuing Bank" akan dipaparkan. Jangan klik apa-apa di paparan tersebut. Tunggu sehingga paparan berikutnya muncul.
Paparan proses pembayaran selepas klik "Confirm Payment"
Bank akan menghantar MSOS Code kepada anda melalui SMS ke mobile number anda.  Masukkan kod tersebut di ruangan "MSOS Code" dan klik "Ok".

Jika MSOS Code tidak diterima, sila klik button "Resend MSOS Code" untuk mendapat kod yang baru.

Masukkan code tersebut ke dalam ruangan yang disediakan. Klik "OK"

Paparan TERAKHIR dalam proses tempahan anda adalah paparan ini. Apabila paparan ini muncul, ia menandakan bahawa tempahan anda telah berjaya.

Anda boleh klik "Print Order" untuk menyimpan invoice tempahan dan eSell Shaklee juga akan email kepada anda satu salinan invoice.

Paparan terakhir eSell. Anda BERJAYA membuat tempahan!

-------------------

Mudahkan membeli belah menggunakan eSell Shaklee?

Diharap panduan ini boleh membantu anda untuk membuat tempahan dengan mana-mana SID (Shaklee Independent Distributor) yang menggunakan tools eSell Shaklee ini.

Jaminan Tempahan Melalui eSell H&R DE Nature Shop

Jika anda membuat tempahan melalui eSell tools di H&R de nature shop ini atau di FB Page H&R de nature shop , insyaAllah saya akan menghubungi anda semula untuk memberikan konsultasi eksklusif berkenaan dosage dan cara pengambilan yang sesuai.

Selain itu, jika dibenarkan oleh anda, saya akan menjemput anda masuk ke dalam group facebook rahsia kami untuk mendapat info terkini tentang Shaklee seperti promosi buy 6 free 1 bulanan, tips-tips sihat, testimonials dan sebagainya.

Jika anda berminat untuk menjana income 2-3-4-5-6 angka dengan Shaklee , sila hubungi saya untuk perbincangan lanjut.

semoga info ini membantu anda !!!

ikhlas
Hendrawati ariffin
HP No: 016-5866290
Facebook: Hendrawati Ariffin
Page: H&R de nature shop

SET RAMADHAN YANG OSEM!!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera kepada semua.
Alhamdulilllah kita dapat bertemu lagi..dan diberikan nikmat hidup dan berkesempatan untuk terus beramal.Alahamdulillah jugak Sekarang sudah 13 Ramadhan hampir setengah bulan umat islam berpuasa. 

Jadi macam mana puasa anda semua? Masih dapat berpuasa dengan kekal cergas bertenaga.
Baiklah, hari yang ceria ini saya ingin berkongsi pada semua SET RAMADHAN YANG OSEM dalam entry kali ini. Macam mana saya tetap aktif dan bertenaga walaupun ketika berpuasa..

Dalam produk Shaklee jangan tak tau ada set yang boleh kita amalkan sepanjang puasa selain vitamin basic shaklee Family Wellnes Set. Ada tiga item yang best sanagat-sangat tau iaitu ESP, Mealshake dan Performance Drink. Setiap minuman ini memberikan rasa yang sedap malah cukup lengkap dan berkhasiat.

Semenjak saya menjadi ahli saya tidak pernah miss stok di rumah sebab seisi keluarga boleh minum. Bestkan...

Tanpa berlengah lagi jom berkenalan dengan Mighty 3 Gem ( set Shaklee )

Di sini saya terangkan KEBAIKAN SET RAMADHAN YANG OSEM

KEBAIKAN ESP

1. MEMBEKALKAN TENAGA DAN KURANG LETIH
2. CEPAT KENYANG KURANGKAN BERAT BADAN
3. MILKBOOSTER YANG HEBAT UNTUK PARA IBU
3. MENCANTIKKAN KULIT WAJAH
4. MEMBANTU MEENDAHKAN PARAS KOLESTROL
5. MENCEGAH MIGRAIN DAN IMSOMNIA
6. MEMBANTU DALAM PEMBINAAN SEL2 BARU DALAM TUBUH

KEBAIKAN MEALSHAKE

1. MENGEKALKAN TAHAP GLUKOSA DALAM DARAH UNTUK STAMINA DAN DAN    TENAGA YANG BERTERUSAN
2. MENGURANGKAN DEHIDRASI ( KEHILANGAN BENDALIR DALAM BADAN)
3. MEMBEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI

KEBAIKAN MEALSHAKE

1. BERTINDAK SEBAGAI AGEN ANTIOKSIDA
2. SESUAI DIMINUM UNTUK SEMUA GOLONGAN TERMASUK IBU HAMIL, PESAKIT ASTHMA DAN DEMAM
3. MEMBEKALKAN PROTIEN DAN TENAGA
4. MEMBANTU DALAM PROSES TUMBESARAN
5 MEMBANTU MASALAH SEMBELIT DAM OBESITI

TERUJA KAH TAK TERUJA ?

So thats why lah kita nie kekal cergas.

Tips dari saya lagi kalu kita sudah bancuh ketiga-tiga nie..sebenarnya tidak makan nasi pun tidak apa..
sebab dari pengalaman saya sendiri kalu makan nasi atau makan berat- berat masa sahur nie..awal sangat kita akan cepat lapar..perut nie mulahlah berkeroncong.

Adakah kamu mengalamai masalah yang sama seperti saya?...
.saya syorkan..cuba dan alami sendiri perbezaan berpuasa dengan Set Ramadhan Shaklee nie bersama Mighty 3Gem..memang anda ankan rasa berbeza..dan lebih bertenaga dan tahan lapar.

Lagi 1 jangan lupakan Kurma ya..sebab kurma adalah makanan sunnah selain daripada khasiatnya yang tidak perlu disangkal lagi..


Apa tunggu lagi???
jom klik 

Anda ada sebarang pertayaan sila hubungi saya di
no telefon = 016-5866290
fb = Hendarawati Ariffin
Email = ndunk407@gmail.com

With Love
Hendrawati















Cara bancuh ESP, MEALSHAKE DAN PERFORMANCE DRINK yang marvelous!!

Assalamaualaikum wbt & salam sejahtera semua..alhamdulillah semua ceria hendaknya.

  1. Baiklah, dengan hati gembira saya nak sangat kongsikan pada kamu semua cara bancuh tiga minuman kegemaran saya nie. Tak lain tak bukan tentunya tiga minuman hebat nie..ci hot ESP , Si Hebat Performance Drink dan c Manja Mealshake!!. atau lebih di kenali dengan mighty 3gem ..

Bertepatan sekarang bulan puasa nie..hah.sesuai sangatlah amalkan Set Ramadhan shaklee nie. Tidak rugi kamu beli..sangat-sangat berbaloi.

ketiga-tiga gabungan hebat ini sangat best tau.sebab kalu kita minum sekali sudah cukup mengeyangkan..

cara bancuhnya pun mudah sahaj. semudah ABC!

BAHAN-BAHAN

1 sudu makan ESP
1 sudu makan MEALSHAKE
1 sudu makan PERFORMANCE DRINK
100 ml air suam( ikut kegemaran masing ejuk pun boleh )
shaker Shaklee(atau shaker pilihan anda)
150 ml susu kegemaran anda

CARA-CARANYA
1. sediakan shaker
2. masukkan air suam dan susu 
3.kemudian campurkan ESP , MEALSHAKE dan PERFORMANCE DRINK ke dalam shaker yang berisi air tadi.
4. akhir sekali bancuh dalam shaker. shake dengan sepenuh hati sambil senyum
5. hasilnya memang sangat sedap tau.

Dah siap tinggal minum....minum masa sahur.

belum cuba belum tau..sudah cuba dan rasakan sendiri feelnya pasti anda akan repeat order..senang jak kan..bukan susah pun bancuh minuman sihat nie

oya, kalu kamu rasamau tambah buah kurma pun boleh tak ada masalah..malah lebih baik, kan..


SELAMAT MENCUBA YA KAWAN-KAWAN!

Yang belum ada set nie bolehlah buat tempahan hari ini jugak.
nie lah masanya anda dapatkan hari ini jgk

mahu dapatkan set ini klik dibawah



SEBARANG PERTAYAAN SILA HUBUNGI:
NO Telefon = 0165866290
Email = ndunk407@gmail.com
FB = Hendrawati Ariffin





Wednesday, 9 July 2014

KANDUNGAN VIVIX YANG PATUT ANDA TAHU...

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera semua.
Apa khabar para pembaca yang di kasihi. Kali ini saya akan sambung pula mengenai entry yang lalu mengenai vivix.. boleh baca entry sebelum ini di sini

macamana anda tidak teruja dengan manfaat daripada khasiat vivix ini?
kalu teruja bolehlah dapatkan vivix anda hari ini kannn..

baiklah sebelum itu apa kata kita tengok pula apa ISI KANDUNGAN VIVIX ini sehingga begitu dikatakan ajaib oleh pengamalnya. Jom teruskan membaca ok.

Ianya adalah kerana kombinasi 4 bahan aktif dari tumbuhan di bawah:



 Mari kita lihat satu persatu kebaikan setiap bahan ini,


1. Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)
Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.

Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.

Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic  (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal. 

Antara kebaikan Resveratrol untuk kesihatan


    2. Muscadine Grape
Muscadine Grape ialah satu spesies anggur yang sangat unik kerana ia mengandungi lebih 1 (satu) kromosom  dari tumbuhan biasa, iaitu 20 kromosom.  Kelebihan ini menjadikan ia sepsis anggur yang paling kaya dengan POLIFENOL, satu bahan penting yang sangat baik untuk kesihatan terutamanya untuk pencegahan kanser.

Satu lagi bahan penting ialah Asid Ellagik yang tinggi yang membantu untuk menghentikan tindakan kimia penyebab kanser. Ia mempunyai sifat anti-mikrob dan anti-virus.

Satu lagi uniknya anggur ini ialah saiznya yang sebesar BOLA GOLF! 


 3. Purple Carrot
Purple Carrot merupakan sumber terbaik untuk Vitamin A, sumber ANTIOKSIDA yang MUJARAB termasuk antocianin (yang menyebabkan warna merah menyala, ungu atau biru pada buah). 

Antocianin membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.


    4. European Elderberry (Sambucus Niagara)
Elderberry merupakan satu tumbuhan yang terkenal dalam rawatan tradisional untuk flu/selsema terutamanya influenza B. Ia dapat mengurangkan kesan akibat influenza seperti sakit otot dan ketidakselesaan akibat selsema.

Ia mengandungi unsure Flavonoids, salah satu sumber antioksida yang sangat baik untuk mengukuhkan system imunisasi untuk melawan jangkitan bacteria dan virus.

Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Bukan sekadar antioksidan, Elderberry juga ada vitamin A,B, C dan nutrient seperti asid amino. Kesemua nutrient ini baik untuk menguatkan imunisasi, merendahkan kolestrol, beri pelindungan kepada penyakit-penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung & strok.

Elderbery juga sangat baik untuk mengurangkan stress, penglihatan dan juga penghadaman.

wow,,,makin banyak pula di baca kan...
sabar teruskan bacaan anda ok...
info seterusnya...

 hah,,ini lah rahsia nya
Gabungan keempat-empat tumbuhan ini menjadikan VIVIX sangat KAYA dengan RESVERATROL, POLIFENOL dan BAHAN ANTIOKSIDAN.  



Kombinasi ini menyebabkan tindakannya  adalah 10 kali ganda dari bahan RESVERATROL secara bersendirian.
Malah kajian jugak dijalankan ke atas vivix bukan sebarangan tau..
jadi berbaloilah dengan harganya bukan..
Oleh itu, dengan kandungannya yang terbaik berasaskan penyelidikan klinikal selama bertahun-tahun, Shaklee dengan tidak ragu-ragu menyatakan Vivix adalah supplemen anti-penuaan semulajadi terbaik di dunia. 
memang terbaiklah vivix shaklee ini. alhamdulillah atas nikmat yang Allah berikan kepada kita
syukur alhamdulillah. Maka, bagi saya kita tidak patut melepaskan peluang untuk dapatkan vivix shaklee ini hari ini jugak!!

 
SEBARANG PERTAYAAN 
HUBUNGI = 0165866290 ( HENDRAWATI )