siapa saya

Sunday, 8 June 2014

TERPAUT HATI DENGAN SET PENYUSUAN SHAKLEE BUAT PERTAMA KALI



Bismillahirahmanirahim....Assalamualaikum wbt...
alhamdulillah syukur Ya Allah hari ini diberikan kekuatan untuk jari jemari ini menaip keypad laptop ini...


pada sekian kalinya saya ingin kongsikan buat anda semua mengenai pengalaman saya dengan produk shaklee...khasnya set penyusuan shaklee  ..Saya mengenali produk shaklee untuk pertama kalinya dari bacaan blog dan majalah pa&ma, dari sahabat serta sedikit sebnyak info 
dari FB pada masa itu (tahun 2011)

      

akhirnya setelah sahabat saya mengesyorkan untuk try dulu dengan trialpack set penyusuan shaklee saya pun setuju untuk mencuba suplement shaklee..memandangkan pada masa itu saya memang mengalami masalah susu merundum..mau tidak mau saya mesti berusaha untuk banyakkan kembali susu ibu..

MASALAH KURANG SUSU
  1. KURANG ILMU DI DADA MENGENAI PENYUSUAN IBU
  2. TEKNIK POWER PUMPING TIDAK DI PRAKTIKKAN LAGI
  3. PERSIAPAN PENYUSUAN SEBELUM KEMBALI BEKERJA LEWAT DIBUAT
  4. RISAU SUSU MAKIN KURANG...NIE PUN TIDAK BOLEH YA MAKIN STRESS MAKIN LAH SUSU PUN NANYI BERKURANG.
akhirnya saya nekad untuk order set penyusuan shaklee trial pack .Pasa masa tue trial pack masih dijalankan tapi pada tahun ini sebarang trialpack tidak dibolehkan sama sekali..harga set penyusuan shaklee jugak berpatutan dan mampu milik.
ok..bila saya dah terima pos dari kak siti raihana mahat..saya pun bagitau barang sudah terima..memang excited sebab tidak sabar-sabar mau banyakkan susu badan..untuk pengetahuan semua set penyusuan shaklee yang saya order terdiri daripada:

1. vita lea
2. vita c plus sustained realease
3. b compleks
4. alfalfa




alhamdulillah tidak mengecewakan malah husband saya turut makan sekali kesemua suplement ini.
dan yang menggembirakan lagi apabila set penyusuan shaklee nie bukan shaja membantu dalam penghasilan susu ibu malah suami saya memberikan feedback yang positif.
"katanya semenjak makan shaklee suplement nie ada perubahanlah"
perubahan dimana suami saya jarang mengantuk dan badan rasa segar dan ringan sikit
alhamdulillah...Tidak belum pun habis trialpack saya sudah order fullset set penyusuan shaklee dan saya tidak tahu lagi masa itu bahawa shaklee ada macam-macam produk lagi.
selain saya mengamalkan set penyusuan shaklee.. saya juga mula aktifkan diri dalam grop-grop ibu menyusu..baca artikel pasal penyusuan ibu..serta yakin diri agar dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun..dan syukur pada Allah niat itu termakbul kerana sehingga saat ini anak saya yang ke dua still susu badan walaupun sudah masuk 3 tahun..sebab faktor lain jugak saya ada anak yang ke tiga jugak breastfeeding...

Pada pendapat saya yang jujur, kejayaan penyusuan ibu itu terletak pada diri kita dengan niat kita serta di bderikan dorongan kuat oleh suami serta keluarga terdekat...
pesanan saya susukanlah anak kita selagi termampu dan berjaya..
serta amalkanlah gaya pemakanan yang sihat...'ibu sihat anak pun sihat dan cerdas
serta makanlah vitamin dan mineral dan saya syorkan pilihlah yang semulajadi

pilihan saya semestinya suplement produk shaklee

SET PENYUSUAN SHAKLEE

kerana sentiasa selamat
sentiasa berkesan 
sentiasa mesra alam

gambar ilustrasi 


gembira dan bahagia dapat susukan anak dan dapat buat simpanan susu mcm nie..


berminat untuk mengetahui penyusuan ibu dan set penyusuan shaklee 
bolehlah hubungi saya
hendrawati
0165866290


email: ndunk407@gmail.com

Dari Hati
ndunk









No comments:

Post a Comment