siapa saya

Friday, 20 June 2014


Assalamualaikum wbt , hi semua kali nie saya nak kongsikan pada anda mengenai Falsafah Shaklee..

Harap anda sudi meluangkan masa sikit untuk baca artikel ini..


Dr. Forrest C Shaklee, tidak kurang seperti kebanyakan individu lain yang mempunyai matlamat dalam mencorak kehidupan masyarakat, turut mempunyai keyakinan, kegharirahan dan falsafahnya yang tersendiri.

Dr Shaklee menyedari kehebatan gabungan sains dan alam semula jadi yang mampu menjadi penawar terbaik. Namun, beliau akur yang jika alam semesta tidak dijaga dengan baik akan menimbulkan isu pemanasan global dan terbiodegradasi sebelum ianya dilaung-laungkan lagi.

Daripada prinsip ini, Dr. Shaklee telah mencipta produk pemakanan semula jadi dan pencuci yang terbaik hasil daripada proses gabungan ciptaan sains dan alam semula jadi yang mana ia menjadi asas terbentuknya sebuah syarikat yang berasaskan Mencipta Kehidupan yang Lebih Baik.
Ianya juga merupakan salah satu sebab mengapa Shaklee dipasarkan melalui cara begini. Puluhan ribu rakyat berbilang umur dan daripada segenap lapisan masyarakat di seluruh pelusuk dunia bergabung membentuk satu komuniti yang hebat untuk memasarkan produk kesihatan tersebut secara langsung. Mereka adalah insan yang mempunyai visi dan kecekalan untuk membina kehidupan yang lebih baik untuk diri mereka serta insan lain dan mereka jugalah yang telah mencipta pertubuhan dermawan seperti Shaklee Cares.
 
Kini, generasi baru telahpun menemui dan mengenali Perbezaan Shaklee (Shaklee Difference) dan menyertai komunitinya.
Kisah Dr. Shaklee

Sr Dr Forrest C Shaklee, muncul di tengah-tengah bandar Amerika,lahir pada tahun1894 di sebuah ladang di dalam Carlisle, Iowa. Beliau memberi seluruh jiwa raganya kepada negaranya, yang mana falsafahnya telah memberi inspirasi kepada jutaan kehidupan. Melalui falsafahnya dan syarikat yang diciptanya, beliau telah merubah kehidupan, kesihatan dan nasib masyarakat seluruh dunia.

Dengan menggunakan pengetahuan dalam kepentingan nutirisi dalam memcipta kesihatan yang dikutip sepanjang hayatnya, Dr. Shaklee telah mengasaskan Produk Shaklee dalam tahun 1956 dengan anak lelakinya Forrest, jr. dan Raleigh bagi mengeluarkan dan menjual pemakanan suplemen. Manakala, rancangan jualan syarikat secara kukuh berdasarkan prinsip utama dan falsafah Dr Shaklee "Thoughtsmanship."

Selepas perang dunia kedua, segala pengambilan ubat-ubatan mula tertumpu kepada penjagaan kesihatan dan bukan sahaja kepada penyembuhan yang mana tradisi tersebut kekal hingga ke hari ini. Pengiktirafan pentingnya pemakanan dalam kesihatan yang baik telah diperakui dengan jelas pada masa itu dan lebih banyak disiplin saintifik terlibat dalam pemakanan. Dalam keadaan seperti ini, banyak syarikat nutrisi kecil telah mula mengorak langkah dalam penubuhannya.

Bermula dengan penubuhan yang sederhana dalam tahun 1956, diikuti dengan pertumbuhan pesat dalam tahun 1970-an hingga ke hari ini, Ia masih kekal berlandaskan falsafah yang diasaskan oleh prinsip Dr. Shaklee iaitu Mesra dengan Alam.

Dr Shaklee mengumpul banyak pingat kepujian peribadi dalam kerjayanya, termasuk pengiktirafan khas daripada California Secretary of State. Dalam tahun 1975, dia mengundurkan diri daripada kedudukannya sebagai Presiden dan Pengerusi Lembaga Shaklee Corporation dan menerima kedudukan Pengerusi Emeritus Shaklee Corporation, satu kedudukan yang disimpan sehingga kematiannya dalam 1985 ketika berusia 91. Dalam pengiktirafan yang banyak diterimanya, nama Dr Shaklee telah banyak muncul dalam beberapa penerbitan seperti Who's Who in the West, Who's Who in America, Who's Who in the World dan the International Register of Profiles.
Hari ini, Shaklee berdiri teguh sebagai sebuah tugu wawasan, kecerdikan dan keyakinan Dr Shaklee. Melalui wawasannya beliau telah meningkatkan banyak kehidupan dan memperbaiki kesihatan ribuan masyarakat di seluruh dunia. Falsafah "Thoughtsmanship"nya amat sesuai dan berkesan sejak diterbitkan dari dahulu hingga kini. Syarikat yang berdiri teguh hari ini adalah hasil titik peluh dan satu penghormatan hidup untuk seorang pemimpin yang bervisi dengan suatu falsafah luar biasa.

Wednesday, 18 June 2014

JOM KENALI SHAKLEE




KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Falsafah Produk Shaklee
Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.
Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.





SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang



SENTIASA BERKESAN
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.
SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.
Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California




    PETIKAN DARI:
    www.shaklee.com

    SHARING IS CARING

    WITH LOVE
    MAMA NDUNK


Saturday, 14 June 2014

ESP SHAKLEE INDEKS GLISEMIK RENDAH PESAKIT KENCING MANIS PALING SESUAI!!!

ESP SHAKLEE



ESP SHAKLEE ADALAH RENDAH GLISEMIK

assalamualikum wbt..salam ceria blogger dan pengunjung H&R de nature shop..
apa khabar? saya mendoakan semua sihat dan ceria ok..

baiklah, kali nie saya nak sharing pasal esp shaklee pula...yang sudah tahu pasal esp shaklee nie memang mereka suka sangat dengan rasa serta keberkesanan esp shaklee kannn....hihi, saya pun sangat-sangat suka tau...sejak 2012 lagi saya dah beli, masa tu saya belum jadi pengedar shaklee pun masih pembeli..dan beli dari upline saya sendiri mami Atie YC...luv your mami sebab perkenalkan esp shaklee pada endang.

entry kali nie saya nak kongsikan kebaikan esp shaklee pula khas bagi mereka yang ada diabetis atau kencing manis..

TAHKAH ANDA!!!

INI FAKTA YANG SAYA PETIK DARI BUKU NUTRISI SHAKLEE EDISI TERKINI

lihat kandungan ESP shaklee : 0g kolestrol


Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertingi manakala karbohidrat dengan (G.I) yang rendah pula memecah gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan penjagaan kesihatan dalam janga masa panjang.

Sesetengah protin soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.

Energizing Soy Protein  dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan dengan keseluruhan kebaikan soya.

INFO ESP



ok,,, Ada idea mengenai kepentingan glisemik rendah nie?..sebelum tu senyum dulu...
macam serius jak korang baca...hihi..jangan marah ya..gurau jak.

kalu pengidap kecing manis mereka tidak boleh kekurangan paras glukos dalam badan dengan tiba-tiba..oleh yang demikian dengan cara minum esp shaklee akan membantu pengidap kencing manis mengawal paras gula dalam dalam..serta memecahkan gula dengan secara perlahan-lahan. Dengan ini, pesakit kencing manis dapat mengawal paras gula dalam darah..serta tidak akan mengalami

saya syorkan sangat-sangat bagi sesiapa yang mengalami masalah kencing manis bolehlah dapatkan esp shaklee nie...

bukan sahaja untuk mengawal gula dalam darah malah dapat menurunkan berat badan..

yang nie saya akan kongsikan di entry akan datang ok.

nie pula antara vitamin shaklee yang dapat mengawal kencing manis



set ini akan saya terangkan d entry akan datang ok..


bye..nanti kita sebang lagi

berminat untuk dapatkan produk shaklee
anda boleh menhubungi saya :

di talian : 0165866290
fb :https://www.facebook.com/hendrawati.ariffin
email : ndunk407@gmail.com
your trusted SID
id no : 971466

kongsi maklumat
memberi manfaat


  

Sunday, 8 June 2014

TERPAUT HATI DENGAN SET PENYUSUAN SHAKLEE BUAT PERTAMA KALI



Bismillahirahmanirahim....Assalamualaikum wbt...
alhamdulillah syukur Ya Allah hari ini diberikan kekuatan untuk jari jemari ini menaip keypad laptop ini...


pada sekian kalinya saya ingin kongsikan buat anda semua mengenai pengalaman saya dengan produk shaklee...khasnya set penyusuan shaklee  ..Saya mengenali produk shaklee untuk pertama kalinya dari bacaan blog dan majalah pa&ma, dari sahabat serta sedikit sebnyak info 
dari FB pada masa itu (tahun 2011)

      

akhirnya setelah sahabat saya mengesyorkan untuk try dulu dengan trialpack set penyusuan shaklee saya pun setuju untuk mencuba suplement shaklee..memandangkan pada masa itu saya memang mengalami masalah susu merundum..mau tidak mau saya mesti berusaha untuk banyakkan kembali susu ibu..

MASALAH KURANG SUSU
  1. KURANG ILMU DI DADA MENGENAI PENYUSUAN IBU
  2. TEKNIK POWER PUMPING TIDAK DI PRAKTIKKAN LAGI
  3. PERSIAPAN PENYUSUAN SEBELUM KEMBALI BEKERJA LEWAT DIBUAT
  4. RISAU SUSU MAKIN KURANG...NIE PUN TIDAK BOLEH YA MAKIN STRESS MAKIN LAH SUSU PUN NANYI BERKURANG.
akhirnya saya nekad untuk order set penyusuan shaklee trial pack .Pasa masa tue trial pack masih dijalankan tapi pada tahun ini sebarang trialpack tidak dibolehkan sama sekali..harga set penyusuan shaklee jugak berpatutan dan mampu milik.
ok..bila saya dah terima pos dari kak siti raihana mahat..saya pun bagitau barang sudah terima..memang excited sebab tidak sabar-sabar mau banyakkan susu badan..untuk pengetahuan semua set penyusuan shaklee yang saya order terdiri daripada:

1. vita lea
2. vita c plus sustained realease
3. b compleks
4. alfalfa




alhamdulillah tidak mengecewakan malah husband saya turut makan sekali kesemua suplement ini.
dan yang menggembirakan lagi apabila set penyusuan shaklee nie bukan shaja membantu dalam penghasilan susu ibu malah suami saya memberikan feedback yang positif.
"katanya semenjak makan shaklee suplement nie ada perubahanlah"
perubahan dimana suami saya jarang mengantuk dan badan rasa segar dan ringan sikit
alhamdulillah...Tidak belum pun habis trialpack saya sudah order fullset set penyusuan shaklee dan saya tidak tahu lagi masa itu bahawa shaklee ada macam-macam produk lagi.
selain saya mengamalkan set penyusuan shaklee.. saya juga mula aktifkan diri dalam grop-grop ibu menyusu..baca artikel pasal penyusuan ibu..serta yakin diri agar dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun..dan syukur pada Allah niat itu termakbul kerana sehingga saat ini anak saya yang ke dua still susu badan walaupun sudah masuk 3 tahun..sebab faktor lain jugak saya ada anak yang ke tiga jugak breastfeeding...

Pada pendapat saya yang jujur, kejayaan penyusuan ibu itu terletak pada diri kita dengan niat kita serta di bderikan dorongan kuat oleh suami serta keluarga terdekat...
pesanan saya susukanlah anak kita selagi termampu dan berjaya..
serta amalkanlah gaya pemakanan yang sihat...'ibu sihat anak pun sihat dan cerdas
serta makanlah vitamin dan mineral dan saya syorkan pilihlah yang semulajadi

pilihan saya semestinya suplement produk shaklee

SET PENYUSUAN SHAKLEE

kerana sentiasa selamat
sentiasa berkesan 
sentiasa mesra alam

gambar ilustrasi 


gembira dan bahagia dapat susukan anak dan dapat buat simpanan susu mcm nie..


berminat untuk mengetahui penyusuan ibu dan set penyusuan shaklee 
bolehlah hubungi saya
hendrawati
0165866290


email: ndunk407@gmail.com

Dari Hati
ndunk