siapa saya

Wednesday, 24 December 2014

8 PANDUAN MEMILIH COLLAGEN YANG BAIK

8 PANDUAN MEMILIH COLLAGEN YANG BAIK

Antara tips memilih kolagen anda

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan(or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.


KOLAGEN POWDER SHAKLEE


Baiklah semoga dengan perkongsian dari saya ini akan membantu dalam pemilihan kolagen yang terbaik untuk kita ...Bijak memilih jangan ambik sesuka hati nanti akan memberikan kesan sampingan pula nanti..

Cadangan saya kolagen powder shaklee memang terbukti berkesan selamat dan semulajadi melalui ujian klinikal dan terbukti

Jika ada sesiapa diluar sana yang merasakan inilah masalahnya untuk mendapatkan Kolagen Semulajadi ini. Janga ragu dan was-was untuk mencuba Kolagen Powder Shaklee. Saya sendiri sudah mengamalkannya dan alhamdulillah amat baik dan berkesa. Selain daripada kulit dan tahap kesihatan bertambah baik...kolagen shaklee ini jugak menjadi salah satu milkbooster saya...sebab saya masih susukan anak. Bukan 1 tapi dua orang sekali..kakak dan adik masing-masing berunur 3 tahun lebih dan 1 tahun 8 bulan..Alhamdulillah Allah berikan rezeki menyusukan anak.

Bonus jika membeli sepanjang bulan disember ini kerana bulan ini bulan istimewa
anda akan mendapat harga yang amat super duper MURAH KERANA DENGAN PEMBELIAN 3 KOTAK ANDA AKAN MENDAPAT SATU KOTAK PERCUMA...bulan promosi KOLAGEN SHAKLEE selain itu promosi jugak untuk VITAMIN C DAN VITAMIN E SHAKLEE

SAYA PATUT DAN WAJIB DAPATKAN KOLAGEN POWDER SHAKLEE BULAN INI DENGAN MENHUBUNGI SAYA

NO HP : 0165866290

Saya akan memberikan konsultasi yang ekslusif buat kastemer saya
free gift akan saya berikan ( ini tidak berkaitan dengan shaklee ) hanya dari saya sahaja

terima kasih...saya menanti panggilan anda

Thursday, 11 December 2014

KOLAGEN SHAKLEE PROMOSI PALING GEMPAK ABAD INI DISEMBER 2014!!!

SHAKLEE KOLAGEN POWDER AKAN DIBERHENTIKAN PENJUALANNYA?????

 WAJIB BACA ....PERKONGSIANG BUAT SEMUA.... LEBIH-LEBIH LAGI PENGGEMAR  kolagen khususnya penggemar kolagen shaklee...


Ok...Bismillahirahmanirrahim....Saya memang akan rasa bersalah kalau saya tidak kongsikan maklumat dibawah nie...



".Atas sebab garis panduan proses pendaftaran yang baharu dikenakan oleh kerajaan Malaysia, Collagen akan diberhentikan penjualan buat sementara waktu bermula 1 Januari 2015. Ini bermakna anda ada masa sehingga 31 Disember untuk membeli produk ini...Oleh kerana tempoh pendaftaran permohonan lesen produk yang baru akan mengambil masa 9 - 12 bulan, pihak Shaklee berbesar hati memberikan kepada anda PROMOSI beli 3 percuma 1.."

  pertikan dari blog PM cery ( mama faiz )

 

... Semalam dengar news ni ,terus I beli stok untuk sendiri. Lagipun yang ni expirednya lama lagi, cukup lah sampai diorang start jual  balik ujung  tahun depan kot.... Jadi, January nanti kalau anda pergi branch or HQ, takde dah yer.....tapi kalau nak gak boleh dapatkan dari pengedar2 yang ada stok.. tu pun kalau ada lah. kalau semua pakat simpan sendiri.. haaa menangis karang.. Jadi ambil peluang beli bulan ni .. lagi best sebab BUY 3 FREE 1

MASTER CERY PUN PULUN HABIS KOLAGEN  NIE SEBAB KHASIAT KOLAGEN
BOLEH BACA DI SINI
 



klik imej untuk  lebih jelas 

APA LAGI  DALAM GROP WHATSAPP  KAMI UNDER MAMI ATIE YC DAN MAMA NURUL HEBOH SEBAB KOLAGEN MAU DIBERHENTIKAN PENJUALANNYA SEKETIKA....WAH MEMANG TAK BOLEH JADI NIE...
SO KAWAN-KAWAN AMBIK PELUANG BULAN NIE SHAKLEE OFFER SEHINGGA 
START 10HB - 31HB DISEMBER

BUY 3 FREE 1
ANDA DAPAT 4 KOTAK SHAKLEE ..
KEAHLIAN PERCUMA..
DAPAT BONUS PULAK TUE..

BESTKAN....
PM SAYA HENDRAWATI UNTUK SEBARANG TEMPAHAN ATAU PERTANYAAN PRODUK
016-5866290 - HENDRAWATI @ ENDANG
SID PRO ANDA

SALAM SAYANG
....endang

Monday, 17 November 2014

KENAPA PERLU OSTEMATRIX SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,,salam sejahtera semua.. 

baiklah kali nie saya share pula satu lagi suplement yang saya memang sentiasa amalkan sejak 2011 lagi..masa itu saya beli set penyusuan shaklee iaitu OSTEMATRIX SHAKLEE sumber KALSIUM dari shaklee nie ..best tau...

Sebelum itu kita kenali dulu makanan-makanan yang bersumberkan kalsium



Di atas merupakan contoh makanan yang baik untuk kesihatan dan kekuatan tulang. Kebanyakannya dalam bentuk sayuran dan kekacang. Nie antara makanan yang memberikan sumber kalsium.

Agak-agak kalau kita makan nie dah cukup atau tidak sumber kalsium yang tubuh kita perlukan?
pada pendapat peribadi saya sendiri adalah tidak cukup. Ironinya adalah seperti ini, semasa proses memasak segala nutrisi yang tersimpan dalam makanan musnah di sebabkan oleh haba yang tinggi.Walaupun mengamalkan pengambilan sayuran dan susu setiap hari namun belum tentu keperluan kalsium mencukupi.Kerana itu kita memerlukan supplement tambahan bagi membantu tulang sihat dan kuat.Supplement terbaik untuk tulang adalah Ostematrix.




Apa itu Ostematrix

jom kita berkenalan dulu apa itu ostematrix?

Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium.Ia juga mengandungi mineral lain seperti magnesium, vitamin D, baron, zink, kuprum dan vitamin K.Semua nutrien ini penting dan perlu ada dalam tablet kalsium bagi memastikan penyerapan 99% didalam badan.

hah, lengkap bukan!..sekaranG saya ajak pula semua untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana nutrien ini boleh membantu kesihatan kita.

Bagaimana Nutrien Ini Membantu Kesihatan Badan???


Kalsium

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi ia turut membantu menetapkan ritma/degupan jantung.Kalsium juga sangat penting dalam membantu mempertahankan fungsi sistem saraf dan otot serta buah pinggang.Selain itu juga Kalsium bantu mengurangkan kolestrol dalam darah.

Vitamin D

Vitamin D penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu karang dalam ginjal atau pundi kencing.
 
Magnesium

Secara umumnya magnesium membantu atasi kekejangan dan keletihan otot. Magnesium dapat mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang yang di percayai menjadi punca sakit kepala dan migrain.Melegakan masalah sindrom PRA haid. Dengan ada nya magnesium ia dapat membantu vitamin D dalam penyerapan kalsium di dalam badan dengan lebih baik.


Boron, zink, Kuprum dan Vitamin K

Vitamin K akan mengikat mineral dan membentuk tulang.Boron pula membantu vitamin K bagi memelihara metabolisma tulang dan pertumbuhan otot.Zink dan kuprum membantu mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang.

sebenarnya apabila kita kekurangan kalsium maka kita akan berasa seperti  keadaan dibawah yang saya telah senaraikan

 Kesan Kekurangan Kalsium

  • Kerap sakit gigi
  • Gusi berdarah
  • Kejang otot
  • Rambut kasar
  • Tumit pecah/kasar
  • Kuku rapuh
  • Kebas kaki dan tangan
  • Kulit kering
bagaimana kakak- kakak dan adik-adik? keadaan seperti ini memang berlaku dan agaknya sering berlaku barangkali....so itu petanda yang kita memang perlukan ostematrix dalam diet seharian...saya sendiri mengalaminya lebih-lebih lagi masa saya mengandungkan anak pertama dan kedua.memang kerap dapat kejang otot dan gigi sakit..dan alhamdulillah setelah mengenal vitamin shaklee saya sendiri merasakan keberkesanan dalam membantu masalah-masalah berikut..

OK...mari kita lihat pula antara kebaikan dan manfaat Ostematrix yang lain.


 Kebaikan / Manfaat Ostematrix

  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (Tulang Rapuh)
  • Memulihkan kekejangan otot dan kebas kaki tangan
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu masalah gastrik
  • Mengurangkan sakit belakang
  • Membantu melegakan sembelit
  • Melegakan sakit kepala
Jadi di sini kita lihat balik adakah kita perlukan ostematrix nie atau tidak?
Tapi jujur kukatakan kita memang perlukan sungguh...bila kita sudah makan dan amalkan kita akan dapat rasa perubahan pada diri kita seawal sehari dua...sebab ini jugak dari pengalaman saya sendiri..bukan sahaja saya malah lebih ramai pengguna shaklee sudah mendapat manfaatnya. Malah adik saya sendiri gara-gara makan ostematrix dia terus join shaklee sebabkan ostematrix..dia sangat-sangat teruja atas keberkesanan Ostematrix nie.

Golongan Yang Memerlukan Ostematrik

  • Ibu menyusu / mengandung
  • Mereka yang selalu letih
  • Mereka yang kurang tidur / susah tidur dan sukar untuk bangun pagi.
  • Wanita yang mengalami masalah PMS (Pra haid)
  • Mereka yang mengalami kekejangan otot dan kebas kaki tangan
  • Mereka yang alah dengan pengambilan bahan tenusu sepertu susu
  • Mereka yang kerap sakit kepala



Harga Retail    :  RM 61.00

120 Caplets / botol

1 biji Caplets = 250mg kalsium

- Caplets bersaiz kecil dan disalut licin sangat mudah untuk di telan.
- Tidak berbau, tiada pemanis dan pewarna.

Aturan pengambilan :
-Sebelum Tidur
-Dewasa/Ibu mengandung : 4 Caplets
-Kanak-Kanak : 2 Caplets

* Untuk kesan terbaik boleh minum bersama susu*

jika anda memang memerlukan ostematrix
terus hubungi saya

endang: 0165866290
fb : Hendrawati Ariffin
fan page : H&R de nature shop

# buat kastemer saya anda bakal mendapat konsultasi yang eksklusif

Thursday, 23 October 2014

HARGA ESP MURAH BULAN INI

Yes...promosi ke dua kali tahun ini untuk produk shaklee yang hot nie. Tentu sekali ESP LAH...
Saya lah yang paling excited bila dapat tahu yang promosi bulan october ini adalah ESP..
SO, nasihat saya kepada yang baru mau try sendiri kebagusan esp nie..dan yang sudah cuba tue nak beli lagi..nie lah masanya..sebab harga sangat berbaloi-baloi tau..serius tidak rugi sapa yang beli esp nie...

Kenapa ESP SHAKLEE sangat best????
ESP SHAKLEE adalah produk hot seller dari shaklee...best seller sentiasa on demand...wah..hebatkan...sebabnya, macam-macam khasiat dan kebaikan esp shaklee antaranya..untuk kesihatan optimum..tambah tenaga...kesuburan lelaki...kesuburan wanita...ibu hamil, menyusu dan pantang...DAN SELEPAS PEMBEDAHAN..untuk pelangsingan...kulit cantik dan hilangkan parut..selain itu baik untuk otak cegas dan semesti boleh bantu dalam tambahkan berat badan jugak tau...ada caranya...dan macam-macam lagi....

PROMOSI SEPANJANG OCTOBER INI..
DENGAN PEMBELIAN 6 ESP SHAKLEE ANDA AKAN DAPAT ????
1. PERCUMA 1 TONG ESP SHAKLEE
2. PERCUMA KEAHLIAN RM65 SEUMUR HIDUP
3. BONUS SHAKLEE SEBANYAK LEBIH KURANG
   RM33

NAH..KAN BERBALOI SANGAT KALU ANDA REBUT PELUANG BULAN INI...
SAPA YANG BERMINAT MULAKAN BISNES NIE LAH PELUANGNYA...
SAPA-SAPA YANG MAU BELI 1 ATAU 2 TONG SAHAJA PUN BOLEH..TIDAK ADA MASALAH...

JANGAN SEGAN-SEGAN KONTAK JAK SAYA YA

Ok untuk maklumat lanjut atau ingin membuat order esp shaklee ...

Hubungi saya
Hendrawati ariffin
0165866290
Pengedar sah shaklee pilihan anda
SID : 971466
Fb : Hendrawati Ariffin
Page fb : H&R de nature shop
Email : enedenatureshop.blogspot.com
Konsultasi secara EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih H&R de nature shop.


Master celebration Aya Chalo...

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera semua
Alhamdulillah..ahad lalu saya telah menghadirkan diri ke majlis Master Celebration kak Aya Chalo sempena meraikan pangkat tertinggi dalam shaklee..untuk pengetahuan..kak aya nie merupakan sahabat kepada suami saya..kerana mereka 1 sekolah dari form 1 lagi di sekolah menengah sains sabah...

Saya membawa family sama-sama menyaksikan bagaimana shaklee meraikan master-master yang telah mencapai rank tertinggi dalam shaklee..apa yang menariknya..shaklee yang tanggung semua kos dalam menjayakan majlis ini..kita akan diraikan seperi pengantin baru..

Majlis seperti memang bagus untuk kita hadirkan diri kerana memberikan kita semangat dan membuatkan kita lebih bersungguh-sungguh dalam menjalankan bisnes shaklee ini...alhamdulillah mama saya jugak setuju dan mendoakan agar saya dapat naik ke pentas seperti master kak Aya Chalo ...
Sepanjang majlis nie jugak..tidak sungi dengan suara anak-anak kita riang gembira...merekalah semangat saya untuk terus maju ke hadapan bersama shaklee..suami saya yang tidak pernah menghalang kemahuan saya malah turut merestui dan menjadi penggalak serta penyokong saya dalam terus berusaha..Dia lah jugak merupakan kaki saya..huhu..sebab..saya nie ada masalah dalam bab-bab pandu kereta..so suamilah harapan saya..terima kasih suamiku Rajis Abidin..
Saya bukan hadir sendiri tetapi turut membawa dua orang anak shaklee saya yang merupakan adik kandung saya dan kakak ipar saya sendiri..saya mendoakan semoga mereka jugak kuat dan tabah dalam melangkah dalam dunia perniagaan shaklee...kami sama-sama belajar dan saling bantu membantu dalam meningkatkan usaha..

Lagi best dapat mendengar amanat dari presidential master kak norita , mami lyna noh, dari mama shaklee kak aya...kami turut dihiburkan dengan nyayian Mr Victor Lim dan persembahan khas dari grop pollux..serta tayangan video dari ireach grop..

Sepanjang majlis kami tersenyum..ketawa..dan paling banyak saya menhalirkan air mata..sebab mendengar kisah duka hidup kak aya..tangisan sedih..dan gembira...kak aya semoga saya pun akak sekuat kakak jugak..

Tapi malangnya..sekali lagi saya tidak ada rezeki untuk bertemu dengan kak norita idris..huhu..sedih sangat...apa pun dapat peluk cium master lyna noh..dapat terasa auranya..huh..hebat..semu insan hebat..semoga saya akan jadi lebih hebat..amin..
Jom layan gambar-gambar sepanjang majlis master celebration kak Aya Chalo.

Dan sebenarnya banyak lagi moment penting yang saya tidak dapat rakamkan..disebabkan oleh cas hp yang sudah habis dan..kamera canon 60D pun tidak bawa..disebabkan pengecas bateri tue tidak jumpa..memang sedih lah jawapnya...







Apa yang saya mau tulis nie...

Assalamualaikum wbt salam sejahtera semua..
Pagi yang indah ini...saya sebenarnya banyak sangat ingin saya kongsikan buat semua...
Sampaikan..mau mulakan di mana.

Sebelum itu kita panjatkan kesyukuran pada Yang Maha Pencipta Kita...Allah swt..syukur kerana..kita terus-terusan mendapat nikmat dari Allah..

Saya sebenarnya..mau kongsikan mengenai produk shaklee yang saya gunakan sekarang...
Mau cerita pasal kemeriahan master celebration kak aya chalo Ahad lalu..
Dan...dan...dan....

Amboi..nanti kita sambung ya
Apa yang penting..saya remind sekali lagi bulan ini promosi ESP DAN MEALSHAKE MASIH BERJALAN....DAN AKAN TAMAT PADA 31 HB OCTOBER INI BERSAMAAN HARI JUMAAT..

SESIAPA YANG BERMINAT BOLEHLAH HUBUNGI SAYA DI TALIAN 016-5966290

HENDRAWATI

Friday, 17 October 2014

APA ITU KRISIS PEMULIHAN?

KRISIS PEMULIHAN??? APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN KRISIS PEMULIHAN..

Assalamualaiukum wbt & salam sejahtera semua..Entry kali nie saya mahu kongsikan mengenai krisis pemulihan..Penting untuk kita tahu kenapa ada proses untuk krisis pemulihan nie..

Jika anda adalah seorang pengguna atau pengamal suplement dan vitamin krisis pemulihan ini akan timbul bukan..ada sesetengah tidak serius dan ada sesetengah orang timbul masalah-maslah ini sehingga mereka ingat itu adalah penyakit..tetapi sebenarnya bukan.

baiklah saya akan cuba sampaikan dengan gaya bahasa mudah dan senang untuk difahami..ok..
Sesetengah orang akan melalui jangjamasa penyesuain apabila mula mengambil supplemen dietary. Adakalanya simptom-simpton ini seperti penyakit, tetapi sebenarnya adalah tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan oleh tabiat makan kita. Jadi janganlah terus panik ya kalu anda mengalaminya. Ini kerana, apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oelh suplement, krisi pemulihan akan terjadi.

Untuk pengetahuan semua sewaktu jangkamasa penyesuain ini berlaku, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui oleh tubuh dahulu akan timbul kembali....Ha..masih ingat cerita hot lagi sensasi yang lalu ???(rahim bengkak disebabkan makan suplement shaklee)...konsumer itu baru jak makan shaklee dan mengalami krisis pemulihan ..ini jugak salah satu keadaan krisis pemulihan..ok..kita tutup cerita tadi...sambung balik yang tadi ya..Krisis pemulihan ini biasanya akan terjadi untuk beberapa hari. Walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lama untuk pulih...Aik jangan pula kamu tahu pasal nie terus tidak mau makan vitamin shaklee pulak..hehe..insya Allah kalu kita makan dengan cara yang betul kita kita akan perolehi tahap kesihatan yang optimum..Insya Allah Amin..

Kenapa?kenapa?kenapa keadaan ini berlaku?
Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun didalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama...sisa-sia, makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Maka dengan pengambilan suplement dietary akan membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Perlu kita ingat sepanjang waktu detokssifikasi ini, ada kemungkinan mengalami tanda-tanda seperti berikut:
1. PENING 
2. KELESUAN 
3. SAKIT KEPALA
4. KETIDAKHADAMAN ( PERUT KEMBUNG, LAPAR)
5. CIRIT-BIRIT
6. KAHAK BERLEBIHAN
7. KENCING YANG KERUH
8.TUBUH BERASA HANGAT
9.BERPELUH 
...DAN LAIN-LAIN.... 

KETIDAKHADAMAN

PENING

KELESUAN

MENGANTUK
URINE ( KENCING ) MENJADI KERUH


SIMPTOM-SIMPTOM INI BERBEZA ANTARA INDIVIDU DAN AKAN BERLALU 1 HINGGA 2 MINGGU.

TIP-TIP SEPANJANG PROSE PEMULIHAN INI
ADALAH SEPERTI BERIKUT:
1. MINUMLAH BANYAK AIR BERSIH
2. REHAT SECUKUPNYA
3. MAKANLAH LEBIH SAYUR-SAYURAN &  
   BUAH-BUAHAN

INGATLAH, SELAGI KITA MEMAHAMI INI SEMUA ADLAH SIMPTOM PEMULIHAN, KITA AKAN LEBIH MUDAH MELALUI FASA INI..DAN SETERUSNYA AKAN MENIKMATI TAHAP KESIHATAN YANG LEBIH BAIK...
SEBAGAI PENGGUNA MAKAN DENGAN NIAT UNTUK KESIHATAN SEMOGA ALLAH MEMBERI NIKMAT REZEKI DENGAN MEMBERIKAN KESIHATAN YANG OPTIMA BUAT KITA SEMUA

TERUSKAN DENGAN PENGAMBILAN VITAMIN DAN SUPLEMENT ANDA...DAN IKUTI CARA MAKAN YANG BETUL SEPERTI YANG TELAH PENGEDAR SAH SHAKLEE SARANKAN....

ok baiklah sampai di sini dahulu...nanti saya akan terangkan pula proses pemulihan yang di lalui dari DALAMAN & LUARAN...

JUMPA LAGI ,,,BYE...

WASSALAM

WITH LOVE
HENDRAWATI  

Tuesday, 14 October 2014

TESTIMONI MEALSHAKE SENDIRI Pengalaman anak-anak saya dengan Mealshake

Pengalaman anak-anak saya dengan Mealshake

Assalamualaikum wbt salam sejahtera dan salam ceria semua
alhamdulillah kali nie dapat lagi kita berjumpa dalam blog ini..baiklah, hari ini saya dengan berbesar hati ingin berkongsi pengalaman saya selama memberikan mealshake  buat anak-anak tersayang saya.


nie gambar ummie tengah dukung baby farhan..dan kakak fatihah

seronoknya fatihah dan farisya bermain titisan air hujan

haha..muka bulat-bulat nie ..adik farisya...


kisahnya bermula macam nie..cewah..saya mula kenal mealshake dan beli meashakle nie sendiri adalah setelah saya sudah menjadi ahli...macam mana saya jadi ahli  boleh baca di sini
ok kita sambung ya, kebetulan masa tue saya join shaklee promosi bulanan adalah mealshake...
jadi saya pun cubalah mealshake nie..sebab saya tengok bagus nie beri pada anak-anak lebih-lebih lagi anak pertama saya Nur Fatihah kerap demam ..

Akhirnya saya pun belilah jugak untuk anak-anak...dengan semangat dan rasa tidak sabar mencuba..mau tahu apa rasanya? bentuknya ? warnanya?...dan tidak mengecewakan saya dan anak-anak pun sanngggaaatttt suka...sampaikan balik-balik pula mau minta di bancuhkan..alahai anakku..sayang..

Saya konsisten berikan anak-anak saya minum mealshake..untuk si kakak semenjak 3 tahun saya berikan dia 1 kali sehari..cukup satu sudu.tapi..balik-balik pula durang minta buat...kadang si kakak nie diam-diam masuk dapur bancuh sendiri...
manakala adiknya pula masa tue masih breastfeeding dan sampi sekarang Alhamdulillah still mau susu badan...sebab anak ke- 3 pun still susu badan tue yang di makin gembira join adik babynya ( farhan) sama-sama menyusu...kadang tue minum susu serentak adik farisya dan farhan...layan jak...

aik,,cerita dah ke laut pula ,,,hehe,,saya kalu pasal penyusuan ibu memang excited sangat..nanti entry akan datang kita cerata pasal penyusuan pula ya..ok, kita sambung pula cerita si kakak..di jadikan cerita kakak susu badan sampai 6 blkan jak itu pun mix dengan FM..so kakak nie boleh dikatakan every months mesti akan sakit sampi pegi klinik sedut kahak..anak saya yang pertama nie memang sering sakit batuk, deman berhingus,,,sampaikan mama saya pun hairan dan cakap  " aik, mak bapa kerja hospital dan klinik pun anak sering sakit?"  nie antara pertanyaan mama saya ..

saya tahu apa puncanya ....sebab kakak bukan susu ibu sepenuhnya dan mix minum FM ( formula milk ) ...memang kesian tengok si kakak di bawa ke klinik dan disedut kahak melalui hidungnya...dan kerap bagi nebulizer (selalu orang ada asma guna kalu sesak napas) tujuan buat pada anak untuk cairkan kahak.
dan satu lagi masalahnya,,baby masa tue kerap sembelit...jalan penyelesaiannya pada masa itu rajin beri makan buah untuk pelawasan dan jaga makan minum.


MELSHAKE

akhirnya pada usianya sudah tiga tahun dan saya sudah kenal Mealshake...masalah yang anak saya hadapi seperti di atas.. Alhamdulillah dapat di atasi..yang paling ketara saya nampak perubahannya adalah..anak-anak saya jarang sakit dan setakat ini sehingga ke saat ini ada baru 2 kali ke klinik
dan kakak pula baru sekali...setakat deman-deman biasa itu tidak lah sampai di berikan antibiotik...dahulu pasti kami berikan antibiotik ..huhu..sedih kalau di kenang

Alhamdulillah saya amat bersyukur dapat mengetahui pasal shaklee nie..lebih- lebih lagi ada suplement yang selamat buat anak-anak kita..ibu-ibu di luar sana yang sedang membaca perkongsian saya ini,,,pertimbangkanlah ...untuk berikan makanan yang terbaik buat anak-anak kita...kerana merekalah pewaris kita masa hadapan...kita ingin melihat generasi yang sihat pintar dan cerdas dan yang paling penting kita DOAKAN ANAK-ANAK KITA MENJADI ANAK-ANAK SOLEH DAN SOLEHAH...





secara jujurnya saya amat syorkan ibu-ibu untuk memberikan mealshake ini dalam diet harian anak- anak kita...dan yang bagusnya bukan sahaja untuk bayi dari usia 1 tahun ke atas malah orang dewasa dan warga emas jugak pun boleh minum jugak tau...berbaloi-baloi untuk dimiliki ..,,lebih-lebih lagi bulan nie kan ada promosi mealshake,,,,

PROMOSI MEALSHAKE SEPTEMBER SEHINGGA OCTOBER 2014!!!!!!

kepada anda yang berminat untuk dapatkan mealshake hari ini
bolehlah hubungi saya

hendrawati ariffin
0165866290
sid pilihan anda


boleh baca di sini kebaikan mealshake
dan jugak di sini untuk anak pintar

ok sampai sini dulu ya
nanti kita sambung lagi

love dari,
ummie fatihah, farisya dan farhan

Friday, 26 September 2014

resepi kulit cantik shaklee " si cantik manis "

Assalamualaikum wbt salam ceria semua..terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ini...
saya doakan siaapa yng tengah baca sekarang  nie diberika rezeki kesihatan dan dimewahkan rezeki amin..

Baiklah kali nie saya mau kongsikan pula resepi cantik dan sihat dari saya yer..
.ok sudah bersedia kah belum?..kalu dah jom baca sampai habis...resepi nie mudah sangat ..semudah ABC..

resepi nie saya namakan " bancuhan si cantik manis ".....hehehehe..bunyi macam kelakar jak kan..
hah..jangan tidak tau..kalu diamalkan minuman nie comfirm menanggung risiko cantik dan sihat lah jawapnya...insyaAllah Amin..

ok kita mula dengan bahan- bahannya dulu ya.

1. 1 sudu makan esp
2. 1 sudu makan mealshake
4. 1 sudu tea vivix
5. air biasa 180 ml {mau tambah ais pun boleh}
6. shaker ( shaklee )

cara - caranya 

cara bancuh mudah sahaja tau. kita campurkan semua bahan -bahan di atas tadi ke dalam shaker yang berisi air ....
seterusnya kita shake dengan penuh kasih sayang dan sambil-sambil selawat dan zikir...bonus dapat pahala..bukan kah begitu?

ok sudah seronok shake tadi dengan sebati ...dah puas hati sampai berbuih-buih lagi tue...kan...
ok.....tadaa...ready to drink " bancuhan si cantik manis" ...


ok selamat mencuba semua..buat kawan-kawan yang belum mempunyai bahan- bahan ( vitamin dan suplement shaklee ) bolehlah meghubungi saya fb Hendrawati ariffin
atau boleh terus PM 016-5866290 ( whatsapp/sms)

dan semestinya buat kastemer saya, perkhidmatan konsultasi adalah tip-top..insyaallah

semua suplement di atas adalah sangat baik dan berkesan dalam membaikpulih sel-sel dalam badan dan memberikan sumber protien yang baik serta meningkatkan tahap kesihatan serta yang dapat tingkatkan semula jumlah kolagen dalam badan kita...

sapa yang tidak mau cantik kan...saya sendiri sangat suka pada kecantikan.,,walaupun saya paling malas mau bermekap....tapi kalu cantik semulajadi memang saya sangat suka...

baiklah sampi di sini dulu ya...nanti kita sambung lagi

insyaAllah dengan banyak tips yang berguna buat semua pembaca yang singgah di blog saya ini...

bye-bye jumpa lagi

wassalam..

love,
endang...



Tuesday, 9 September 2014

KOLAGEN SHAKLEE POWDER BERKESAN UNTUK KULIT CANTIK

Assalamualaikum wbt & salam ceria semua...





ok kali nie saya ingin share pula pasal keberkesanan collagen powder shaklee kepada anda semua..
kolagen shaklee nie memang best dan berkualiti serta berkesan..yang sudah pernah cuba dan amalkan makan kolagen shaklee tentu mereka tahu keberkesanannya,



kandungan Collagen Powder Shaklee






saya sudah ambik kolagen powder nie..saya sudah habiskan dua kotak..tapi bukan hari-harilah saya bancuh..kadang jarak 2 hari...mau jimat katakan..tapi bulan nie ada promosi shaklee beli 6 kotaknpercuma pula satu kotak, berbaloi tue..

kesan seawal 1 minggu dan untuk melihat kesan yang lebih mantap amalkan selama 8 minggu anda pasti teruja!!
ini bkan cakap kosong tau tapi semua nie adalah hasil kajian klinikal yang telah dijalankan
1. kelembapan meningkat sehingga 69%
2. memperbaiki kulit dan halus diperbailisehingga 75%
3. menghilangkan kedutan sehingga 80%
4. kulit semakin cerah sehingga 90%

bab kulit moist dan radiant tue sangat-sangat saya setuju...sebab ini pengalaman sendirisemasa saya minum kolagen powder ..bila kita bangun dari tidur kita akan dapat rasakan dan nampak muka glowing jer...best sangat..rasa cantik dan lebih berseri...

jom kita layan pula testimoni yang sudah konsium kolagen shaklee nie..







dan ini adalah saya sendiri


berminat boleh order KOLAGEN POWDER SHAKLEE

klik to 

hubungi saya 
talian = 0165866290
facebook = Hendrawati Ariffin
fan page = H&R de nature shop
email = ndunk407@gmail.com



saya amat menghargai setiap kastemer saya

salam sayang
mama endang









SET ANAK PINTARSHAKLEE MEMANG SUPERB!!!

SET ANAK PINTAR: NUTRISI LENGKAP UNTUK ANAK ANDA
✔ Anak anda sembelit?
✔ Anak kerap jatuh sakit?
✔ Anda anda kurus dan kurang berat badan?
✔ Anak anda kurang selera makan?
✔ Anak anda mempunyai kulit sensitif?
✔ Kurang fokus dalam pembelajaran?

[] TESTIMONIAL ANAK SEMBELIT
Pn. Husni:
“Salam kak ira, ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu.”
[] TESTIMONIAL ANAK KURANG BERAT BADAN
Customer Pn. Iora:
“Salam semua. Anak kurang makan dan badan kecil saja..sure orang lain ingat baru setahun..begitu juga salah seorang custumer saya.. Sangat risau mengenai anaknya yang 2 tahun lebih..pelbagai supplemen dh cuba..badan tetap sama dan selera makan tak bertambah. Saya cadangan cuba mealshake dan alhamdulillah 2 hari lepas beliau sms saya seperti ini " Wsslm.. Bru tringt nk msg akk td. Alhamdulillah kak, mkn mkin brselera.. Srnok sy tgk. Kra msk moi kt bby, wat lbh utk dia skali. Kak tau x, msa 1st time sy bg.. Dr pg smpi mlm nk tdo bru brenti mkn, haha. Mkn xbyk, tp xbrenti.. Tgk semput pn da kurg da.. Klu x, btuk ckt ja.. Msti mlarat smpi ssak nfas.. Ni tgk, btuk ckt2 pas2 hlg.. Lega rsa sy kak.. Da lma cri supplement yg ssuai utk ank cmni.. Tqvm kak" ..bagi ibu2 diluar sana masih mencari supplemen untuk anak anda, cubalah mealshake.. Cust saya ni br cuba 2-3 hari dh nampak kesan..”
[] TESTIMONIAL ANAK KURANG SELERA MAKAN
Pn. Rima:
“Salam:)semue...ni first time nk wat testimoni,hri ni dh smigu gune Produk mealshake tuk ank sye,nampak sgt perubhn pde die,minum ssu kuat,mkn dhlh xpyah pakse2 lg dh pandai mtk sndri n xblh nmpk ape kite mkn msti die nk..skrg ni saye btul2 prcye ade Produk yg blh mmbntu ank sye,30/5 ni ank sye g tmbg mudh2hn naiklh brt bdnnye hihiiii..........thks pd Kak Yat Hayati krne bnyak mmbntu.....”
[] TESTIMONIAL ANAK KULIT SENSITIF
Pn. Yati:
“Assalam..hr ni nak share pasal mealshake. Br 5 hari mkn mealshakes, alhamdulillah dah nampak perubahan..ruam di muka & leher dah hilang..yeay kulit rayyan dah gebus..pipi pun dah chubby blk..^_^”
KENAPA PERLU MEMILIH SET INI?
★ Manfaat Omega Shaklee ★


1. Meningkatkan perkembangangan memori kanak-kanak
2. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
3. Membantu menyihatkan paru-paru
4. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
5. Membantu memperbaiki masalah autism
6. Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
7. Mengawal masalah obesiti
★ Manfaat Mealshakes ★






1. Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
2. Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
3. Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
4. Memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
5. Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
6. Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
7. Mengembalikan selera makan anak
8. Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
9. Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
10. Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti
★ Manfaat Vitamin C ★


1. Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
2. Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
3. Menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
4. Meningkatkan sistem imun tubuh
Jom berikan yang terbaik untuk anak2 kita sempena PROMO MEALHSKAKES SEPANJANG SEPTEMBER INI.
Pm atau wasap sy untuk pertanyaan lanjut.

hubungi saya 
talian = 0165866290
facebook = Hendrawati Ariffin
fan page = H&R de nature shop
email = ndunk407@gmail.com

saya amat menghargai setiap kastemer saya

salam sayang
mama endang